Αθλητισμός

Χθες του βρήκαν όγκο, σήμερα όμως αγωνίζεται

Είναι κάποιες ειδήσεις που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Κάποιες καταστάσεις που κάνουν τις λέξεις λίγες για να τις περιγράψεις. Και κάποιοι άνθρωποι που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πόση δύναμη ψυχής κουβαλούν.

Το απόγευμα της Τετάρτης λοιπόν ο αμυντικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μάρκο Ρους έμαθε τα χειρότερα νέα της ζωής του. Του ανακοινώθηκε πως οι αυξημένοι δείκτες σε ένα αντι-ντόπινγκ κοντρόλ που υποβλήθηκε οφείλονται στην ύπαρξη ενός τεράστιου όγκου.

Αντιμέτωπος ωστόσο με μια πραγματικότητα που θα έκοβε τα πόδια στον οποιονδήποτε, ο 30χρονος αμυντικός δεν στάθηκε απλώς στα δικά του. Αλλά δηλώνει έτοιμος να τα… χρησιμοποιήσει κανονικά στο μεγάλο παιχνίδι με τη Νυρεμβέργη.

Παίζοντας (κυριολεκτικά) μια ζωή στην Άιντραχτ, ο Ρους θεώρησε αδιανόητο ότι δεν θα παίξει στο μπαράζ για την παραμονή στην Bundesliga. Ότι δεν θα βοηθήσει την ομάδα που παίζει από τα 11 χρόνια του χρόνια να αποφύγει τον υποβιβασμό. Έτσι, ζήτησε να αγωνιστεί κανονικά στο αποψινό ματς και να ξεκινήσει τις απαραίτητες θεραπείες από την επόμενη εβδομάδα.

Μπροστά λοιπόν στο μεγαλείο ψυχής του αρχηγού, η ομάδα δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Δέχθηκε το αίτημά του (αφού πήρε και το ok από το ιατρικό τιμ). Και σήμερα θα βρεθεί κανονικά αντιμέτωπος της Νυρεμβέργης, που φρόντισε νωρίτερα να του στείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης:

«Οι μονομαχίες μας (σ.σ. με την Άιντραχτ) είναι πολύ σημαντικές, αλλά ακόμα σημαντικότερο είναι να αναρρώσει πλήρως ο Μάρκο Ρους. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο από τα βάθη της καρδιάς μας…».

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr

Σχόλια