default-image

Είναι υποχρέωση το νέο γήπεδο του ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Είναι υποχρέωση το νέο γήπεδο του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο παιχνίδι του ΟΦΗ με το Φωστήρα την Κυριακή διακυβεύονται πολλά περισσότερα πράγματα από ένα πρωτάθλημα και μία άνοδος. Διακυβεύεται ένα καλύτερο μέλλον για το σύλλογο και την ιστορία του. Για το φίλαθλο κόσμο. Για τα παιδιά του.

Είναι αλήθεια ότι ο ΟΦΗ φέτος έμαθε πολλά. Είδε το ποδόσφαιρο από τη δύσκολη πλευρά του. Ήταν δύσκολο να χτίσεις πάνω σε αποκαΐδια. Ευτυχώς τα παθήματα έγιναν γρήγορα μαθήματα. Δεν έφτανε όμως μόνο η θέληση. Ήθελε ψυχή, ήθελε φανέλα, ήθελε ανθρώπους να κάνουν τις προσωπικές τους υπερβάσεις. Κι ο ΟΦΗ έχει πετύχει ένα μικρό άθλο γιατί... είναι ΟΦΗ! Οποιαδήποτε άλλη ομάδα κι αν ήταν στη θέση του, εδώ και πολύ καιρό θα αναζητούσε τι έφταιξε για την αποτυχία. Τώρα όμως περιμένει να γιορτάσει μια μεγάλη επιτυχία, έστω κι αν για το όνομα "ΟΦΗ" αυτό μοιάζει αυτονόητο.

Όπως αυτονόητο είναι το γήπεδο να είναι κατάμεστο την Κυριακή. Δε μετράει καν το όνομα του αντιπάλου, μετράει το αίσθημα της ομιλίτικης ψυχής και της περηφάνιας. Όπως μέτρησε και πριν 10 χρόνια τέτοιες μέρες, όταν 25.000 Κρητικοί γέμιζαν το Παγκρήτιο Στάδιο, σε εκείνο το αλησμόνητο παιχνίδι με το Λεβαδειακό.

Τώρα το "Γεντί Κουλέ" αποδεικνύεται μικρό για να χωρέσει τη δίψα των φίλων του ΟΦΗ. Δυστυχώς πολλοί θα είναι αυτοί που δε θα ζήσουν από μέσα τη μοναδική ατμόσφαιρα. Δυστυχώς πολλά παιδιά θα μείνουν στο σπίτι, αφού για λόγους ασφαλείας δεν είναι εφικτή η ελεύθερη είσοδός τους στις κερκίδες.

Ας είναι αυτό το παιχνίδι η αφορμή να τεθεί επιτέλους σε μια δυνατή βάση η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου γηπέδου του ΟΦΗ. Είναι ένα θέμα που πολλάκις έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Το νέο γήπεδο δεν είναι απλά ανάγκη. Είναι υποχρέωση στην εποχή αναγέννησης του ΟΦΗ να αποκτήσει ένα καινούργιο, ποδοσφαιρικό "Γεντί Κουλέ".

Οι επιχειρηματίες που κρατούν τα ηνία της ομάδας είναι όλοι άνθρωποι της δημιουργίας, με ανοιχτά μυαλά, άνθρωποι επιτυχημένοι. Με το νέο γήπεδο μόνο οφέλη θα υπάρχουν κι ας χρειάζεται ασφαλώς μια τεράστια επένδυση για τη δημιουργία του. Κι ο κόσμος θα είναι εκεί, κάθε Κυριακή. Μαζί με τα παιδιά, το μέλλον του Ομίλου...

Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News