default-image

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ!

Ποδόσφαιρο
Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιτρινόμαυρο πανηγύρι για την ΑΕΚ, με την Ένωση να στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδας, επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού στο άδειο ΟΑΚΑ!

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος για τους "κιτρινόμαυρους" μετά το Κύπελλο του 2011 κόντρα στον Ατρόμητο ενώ αναδεικνύονται για 15η φορά στην ιστορία τους Κυπελλούχοι Ελλάδας.

Κακό θέαμα στο α' ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει την ανούσια κατοχή αλλά την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 0-1 μπροστά στο σκορ! Η Ένωση προηγήθηκε στο 39'. Μετά από σέντρα του Βάργκας  στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Ρομπέρτο έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και επωφελήθηκε ο Μάνταλος, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Πολύ καλύτερο σε ρυθμό ήταν το β' ημίχρονο. Από τα πρώτα λεπτά οι ομάδες έδειξαν πιο ευδιάθετες με την ΑΕΚ να προηγείται 0-2 στο 51'. Ήταν μια υποδειγματική αντεπίθεση για την ΑΕΚ και το δεύτερο γκολ ήρθε με πλασέ του Τζεμπούρ. Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο πιεστικός. Στο 80' μετά από μακρινό σουτ του Μαζουακού, η μπάλα σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ. Ο τελικός πήρε φωτιά στα τελευταία λεπτά, με τον Τσόρι Ντομίνγκες στο 85' να μειώνει 1-2 για τον Ολυμπιακό μετά από πάσα του Φορτούνη. Από εκεί και πέρα όμως και πέρα από μία ευκαιρία με τον Ντα Κόστα, η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της τους κινδύνους και να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας.

Από τον τελικό πάντως δεν έλειψε και η ένταση παρότι το ΟΑΚΑ ήταν άδειο. Επεισόδιο σημειώθηκε έξω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του Ολυμπιακού Σταδίου πριν τον αγώνα. Οπαδοί του Ολυμπιακού που περίμεναν για να μπουν στο ΟΑΚΑ αναγνώρισαν τον ρεπόρτερ ΑΕΚ του gazzetta.gr, Γιώργο Τσακίρη, κατά την είσοδό του στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση. Του πέταξαν μερικούς καφέδες, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του, και για ένα χρονικό διάστημα προκλήθηκε πανικός. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία βέβαια θα έπρεπε να είχε διασφαλίσει ότι δεν θα υπήρχε ούτε καν το ενδεχόμενο για τέτοιου είδους περιστατικά, κυρίως όταν οι οπαδοί και από τις δύο ομάδες είναι τόσο λίγοι.

Επίσης μέσα στο γήπεδο υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη και το γενικό αρχηγό της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη. Επίσης σε έντονο ύφος, ο Δημητριάδης τα είπε με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά.

Ξύλο μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και δυνάμεων των ΜΑΤ έπεσε στο β' ημίχρονο.

Ένταση υπήρξε και ατά την αποχώρηση των οπαδών του Ολυμπιακού από τις εξέδρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι (53' Ιντέγιε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ερνάνι (53' Πάρντο), Φουστέρ (65' Τσόρι), Πουλίδο.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Αραβίδης (91' Πέκχαρτ), Βάργκας (58' Μπακάκης), Τζεμπούρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News