Αθλητισμός

"Νίκη και άνοδος για τον κόσμο", το μήνυμα των παικτών

Η αποστολή του ΟΦΗ επέστρεψε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μετά το παιχνίδι με τους Τράχωνες, και παρά την κούραση τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν.

Η 29η αγωνιστική έφερε την ομάδα του Ηρακλείου μόνη πρώτη, δύο βαθμούς πάνω από το Φωστήρα, αλλά οι ποδοσφαιριστές μιλώντας στο www.neakriti.gr τόνισαν ότι αυτό δεν αλλάζει τους στόχους για την Κυριακάτικη αναμέτρηση.

Προσγείωση, σοβαρότητα και ξεκάθαρος στόχος ήταν το μήνυμα του Κώστα Κιάσσου: «Μας χαροποιεί ότι βρισκόμαστε μόνο στην κορυφή και ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη χαρά στον κόσμο. Από την άλλη όμως, έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι για να τελειώσει το πρωτάθλημα και είναι από τα πιο σημαντικά ματς στην ιστορία του ΟΦΗ. Για μας είναι σα να μην έχουμε περάσει πρώτοι. Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσγειωμένοι, με μεγάλη σοβαρότητα και συγκέντρωση. Όπως κι αν ήταν τα βαθμολογικά δεδομένα, για μας δεν υπάρχουν δύο αποτελέσματα άλλα ένα, μόνο η νίκη. Αν πιστέψουμε ότι υπάρχουν δύο αποτελέσματα, ίσως είναι κακό για μας».

Για την… προσπέραση προς την κορυφή ανέφερε: «Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να έχει υπομονή και διάρκεια. Με εξαίρεση 2-3 αγώνες, είχαμε μια σταθερή απόδοση. Αυτό αναδεικνύει τις καλές ομάδες. Καλή δουλειά από όλα τα παιδιά, τους προπονητές και γενικά ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι και έχουμε υποχρέωση, να πάει η ομάδα εκεί που πρέπει».

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κώτσιος υπογράμμισε: «Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα κρίνει την άνοδο. Το περιμέναμε πως και πως, αλλά έφτασε η ώρα. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, το γήπεδο όπως φαίνεται θα είναι γεμάτο, καθώς και ο κόσμος το περίμενε πολύ καιρό. Πιστεύω να πάνε όλα καλά, ο ΟΦΗ να ανέβει στη Football League και να έχει ένα νέο δρόμο. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δε κοιτάμε τι θέλει ο Φωστήρας ή εμείς. Ο δικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε, χωρίς να κοιτάμε αν μας βολεύει και η ισοπαλία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Κάναμε μια μεγάλη ανατροπή, που αποδεικνύει ότι στο ποδόσφαιρο μπορείς να πετύχεις τα πάντα όταν δουλεύεις. Ήρθαν οι κατάλληλοι άνθρωποι και άλλαξαν την εικόνα της ομάδας».

Τέλος, ο Γιάννης Γκούμας στάθηκε στην επιθυμία όλων να δώσουν χαρά στον κόσμο: «Ήταν κάτι που θέλαμε πολύ να φτάσουμε στην πρώτη θέση και να παίξουμε την Κυριακή ένα τελικό. Πιστεύω να δώσουμε χαρά στον κόσμο με την άνοδο. Είχαμε πίστη σε όλα τα παιχνίδια και περιμέναμε το καθοριστικό στραβοπάτημα του Φωστήρα. Από κει και πέρα, εμείς πάντα πάμε για τη νίκη, ούτε τώρα αλλάζει κάτι».

Σχόλια