default-image

Κυπελλούχος Κρήτης το σκάκι του «Ηράκλειο» ΟΑΑ

Σπορ
Κυπελλούχος Κρήτης το σκάκι του «Ηράκλειο» ΟΑΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυπελλούχος Κρήτης στέφθηκε η ομάδα του «Ηράκλειο» ΟΑΑ στο σκάκι καθώς επικράτησε με 2,5-1,5 της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου στον τελικό.

Το Ηράκλειο κατέκτησε το συγκεκριμένο τίτλο ξανά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και όπως υποστηρίζουν οι παράγοντές του αποτελεί την έναρξη της αναγέννησής του.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν το σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Golf Χερσονήσου σε συνδιοργάνωση του «Ηράκλειο», της ΣΑ Χερσονήσου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ομάδα του «Ηράκλειο» αποτελούμενη από τον Σέρβο  γκρανμαιτρ (GM) Nenad Ristic , τους Έλληνες διεθνείς μαιτρ (IM) Γιώργο Μαστροκούκο και Τίμη Λυριντζάκη και τον Κώστα Κλώκα δικαιολόγησαν το τίτλο του φαβορί επικρατώντας στον ημιτελικό  του Ο.Α. Χανίων και στον τελικό της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου και στους δύο αγώνες με 2,5-1,5.

Στον μικρό τελικό, την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα του ΟΑ Χανίων επικρατώντας της ομάδας Ν. Αλικ/σου «Νέοι Ηροδότου». Η επιτυχία είναι σημαντική καθώς στο θεσμό πήραν μέρος όλες οι κρητικές ομάδες συμπεριλαμβανομένων των ομάδων της Α' Εθνικής (ΣΑ Χανίων, Κύδων Χανίων, Κάισσα Χανίων, ΟΦΗ, Λατώ Αγ. Νικολάου, ΣΟ Ηρακλείου).

Το «Ηράκλειο» είναι ιστορικά το μακροβιότερο στο νησί στο σκάκι και διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή διασυλλογικών τίτλων έχοντας κατακτήσει 7 φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος (1984, 1991, 1992, 1994, 1995, 1996, 1997), ενώ έχει αναδειχθεί και 4 φορές κυπελλούχος Ελλάδος (1991, 1993, 1994, 1995).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News