Αθλητισμός

Υποψήφιος και επίσημα στα Χανιά ο Βαρουξάκης!

Ο Στέλιος Βαρουξάκης είναι και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΠΣ Χανίων και θα αποτελέσει τον αντίπαλο του Γιώργου Βούρβαχη για την προεδρία, σε μια μεγάλη εκλογική μάχη… με άρωμα και από τις επικείμενες εκλογές για τη ΕΠΟ.

Ο παράγοντας που συνέδεσε το όνομά του με την άνοδο του Πλατανιά στη Σούπερ Λίγκα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Χανίων, παρουσία πολλών ανθρώπων του ποδοσφαίρου όπως οι Μαθιουλάκης, Κουκλάκης, Τσιριτάκης κ.α.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κατά πρώτον που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και στην πρόσκληση της ομάδας μας βεβαίως, γιατί για μένα υπάρχει πάντα το εμείς και όχι το εγώ. Θέλω να ξέρετε ότι όπου πάω και ό,τι κάνω στη ζωή μου προσπαθώ να φτιάξω πράγματα και όχι να χαλάσω.

Σας κάλεσα εδώ, καθώς αποφάσισα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων. Έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών που προκύπτουν από αυτή μου την επιλογή και τη θητεία μου στα διοικητικά του αθλήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια θεωρώ ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το ποιος είμαι και την αγάπη που έχω για το ποδόσφαιρο. Αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη να είμαι επικεφαλής μιας νέας ομάδας ανθρώπων που έχουν όνειρα και φρέσκες ιδέες για το μέλλον του χανιώτικου ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι έχουμε την εμπειρία, το μεράκι για μια νέα επιτυχημένη εποχή. Μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων που έχει γνώσεις από το τι εστί ποδόσφαιρο, που επιζητά μια νέα αρχή, με ισονομία, αξιοκρατία, που θα αλλάξει τα στεγανά στον αθλητισμό του τόπου μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλες τις ομάδες του νομού μας, από γωνιά σε γωνιά των Χανίων. Να προβούμε σε τομές που θα τις βοηθήσει να αποδώσουν και να τους δώσει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μέσα από τη συλλογικότητα και την πολλή δουλειά θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας αλλά και να στηρίξουμε τον Χανιώτη ποδοσφαιριστή και παράγοντα. Την επόμενη μέρα των εκλογών τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Θέλουμε να αισθάνονται την ΕΠΣ Χανίων, σπίτι τους και θα είμαστε εκεί για ό,τι χρειαστούν.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι το χανιώτικο ποδόσφαιρο μπορεί και πρέπει να πορευτεί την επόμενη μέρα με ηρεμία, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις. Εξάλλου, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε για τα πρόσωπα που πλαισιώνουν την ομάδα που θα διεκδικήσει την ΕΠΣ Χανίων όπως και για το πρόγραμμά μας που θα είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με κριτήριο πάντα την εντιμότητα, την πρόοδο και τον σεβασμό στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μπάλα, είναι πολιτισμός αλλά και ηθικές αξίες. Αυτές τις βάσεις θέλουμε να δώσουμε και μ' αυτές θα πορευτούμε».

Από εκεί και πέρα, σε ερωτήσεις που απάντησε, τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δε γνωρίζουν από παρασκήνιο και κλεφτοπόλεμο, αλλά στον πόλεμο ο ίδιος είναι μπροστάρης.  Για τον Γ. Βούρβαχη είπε ότι έχει προσφέρει στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, αλλά επεσήμανε ότι «πιστεύω ότι έχουμε κάποια πράγματα παραπάνω να δώσουμε». Ακόμα, είπε ότι η παράταξή του δεν ανήκει σε κανένα στρατόπεδο και ειδικότερα σε αυτό του Ολυμπιακού όταν του έγινε σχετική ερώτηση ενώ τόνισε ότι σύντομα θα ανακοινώσει επίσημα τους συνεργάτες του.

Σχόλια