default-image

Χατ-τρικ Σουάρες και πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπάρτσα

Ποδόσφαιρο
Χατ-τρικ Σουάρες και πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπάρτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει τρεις φορές, φτάνοντας τα 40 γκολ στο πρωτάθλημα φέτος(!), η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 στη Γρανάδα την ομώνυμη ομάδα και απλά… αδιαφόρησε για το νικηφόρο -την ίδια ώρα- πέρασμα της Ρεάλ Μαδρίτης από το «Ριαθόρ» (2-0 τη Λα Κορούνια). Και αδιαφόρησε γιατί η δική της έφτανε για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ισπανίας!

Οι «μπλαουγκράνα» τερμάτισαν πρώτοι στη βαθμολογία της La Liga με 91 βαθμούς, έναντι 90 της «βασίλισσας» και κατέκτησαν, έτσι, για δεύτερη σερί χρονιά την κούπα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο ''Los Carmenes'', στον αγωνιστικό χώρο του οποίου έγινε το… σχετικό «ντου» από τους Καταλανούς φιλάθλους που ταξίδεψαν στον ισπανικό Νότο.

Θα έχουν την ευκαιρία, δε, να πανηγυρίσουν ξανά, αν η Μπάρτσα κατακτήσει το Κύπελλο (αντιμετωπίζει στις 22 του μήνα τη Σεβίλλη στον τελικό) και πάρει και φέτος ό,τι… κυκλοφορεί στην Ισπανία, ώστε να… εξιλεωθεί, κάπως, για τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League.

Με τον τίτλο αυτό, η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 24 πρωταθλήματα, έναντι 32 της Ρεάλ Μαδρίτης (10 έχει η Ατλέτικο), ενώ ο Ινιέστα έχει, πια, στη συλλογή του 29 τρόπαια(!), ένα περισσότερο από τον Τσάβι!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι σε Γρανάδα και Λα Κορούνια αντίστοιχα, εκτός έδρας. Όπως προείπαμε, με τρία γκολ του Σουάρες, στο 22', στο 38' και στο 86', η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν αγχώθηκε ποτέ ότι μπορεί να «αυτοκτονήσει», την ίδια ώρα που οι Μαδριλένοι, με δύο τέρματα του Ρονάλντο, απλά περίμεναν μπας και γίνει το θαύμα, αλλά δεν…

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News