Αθλητισμός

Μπαράζ πρωταθλητών: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Τις διαδικασίες των μπαράζ τις έχουμε ζήσει πολλές φορές και από πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο σε αυτά για την άνοδο από τα τοπικά στη Γ' Εθνική, που έχουν καθιερωθεί από την ΕΠΟ, αλλά και πριν 5-6 χρόνια με τις μεγάλες μάχες που έδινε ο ΟΦΗ για να ανέβει από τη Β' Εθνική στη Σούπερ Λίγκα.

Είναι μια διαδικασία δύσκολη και αγχωτική. Μια διαδικασία που μπορεί να μετατρέψει... εν ριπή οφθαλμού τα φαβορί σε αουτσάιντερ και το αντίθετο. Μια διαδικασία που θέλει γερή καρδιά και ψυχή από το 1ο μέχρι και το τελευταίο της λεπτό.

Τα φετινά μπαράζ στο κρητικό ποδόσφαιρο για την άνοδο στη Γ' Εθνική έχουν τις δικές τους ιδιομορφίες και σίγουρα κάθε ομάδα θα προσπαθήσει για το δικό της... δικαίωμα στο όνειρο. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τέσσερις πρωταθλητές. Τον ΠΟΑ από το Ηράκλειο που προβάλλει κατά γενική ομολογία ως ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Το ΙΝΚΑ που για πρώτη φορά μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία, αλλά έχοντας στήριξη από τα Χανιά θα παλέψει για την άνοδο. Το σκληροτράχηλο ΟΦΙ από το Λασίθι, που γνωρίζει καλά τη διαδικασία και μάλιστα πέρυσι είχε παίξει ρόλο ρυθμιστή στην άνοδο. Τον Άρη Ρεθύμνου, που με μπροστάρη τον πολύπειρο Στέλιο Κοζανίδη θέλει του χρόνου να κάνει παρέα με το συντοπίτη Ερμή Ζωνιανών στη Γ' Εθνική. Τέσσερις ομάδες που βγήκαν νικήτριες από το μαραθώνιο των Ενώσεών τους και τώρα καλούνται μέσα από ένα δυνατό τελευταίο σπριντ να κόψουν πρώτες το νήμα της ανόδου.

Το γεγονός επίσης ότι φέτος ανεβαίνουν δύο ομάδες και όχι μία που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια ανεβάζει τους δείκτες της προσπάθειας, αφού ακόμα κι αν κάποια ομάδα δεν ξεκινήσει καλά τη διαδικασία θα μπορεί στη συνέχεια να προλάβει το τρένο.

Εκείνο όμως που προβάλλει ως "κλειδί" σε μια τέτοια διαδικασία είναι το ξεκίνημα. Ομάδες που ξεκινούν με το δεξί στα μπαράζ παίρνουν άμεσα βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για διαδικασία μόλις τριών εβδομάδων και μέσα σε έξι αγωνιστικές κρίνονται τα πάντα. Γι' αυτό και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Σχόλια