default-image

Επιτυχίες του Μίνωα στο Πανελλήνιο ελληνορωμαϊκής

Σπορ
Επιτυχίες του Μίνωα στο Πανελλήνιο ελληνορωμαϊκής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και μία πέμπτη θέση ήταν ο απολογισμός του Μίνωα στους τελικούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής πάλης παίδων που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης στην κατηγορία 54 κιλά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, χωρίς να χάσει ούτε πόντο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε με παιδιά δύο χρόνια μεγαλύτερά του. Μάλιστα, πριν δύο εβδομάδες είχε βγει πρωταθλητής Ελλάδας και στην κατηγορία των παμπαίδων.

Ο Μανόλης Δουλγεράκης, από την πλευρά του, έφτασε μέχρι τον τελικό των 46 κιλών, όμως ηττήθηκε και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του. Τέλος, ο Όμηρος Αθανασάκης πάλεψε για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων στα 85 κιλά, όμως τελικά κατέκτησε την 5η θέση.

Ικανοποιημένος ο προπονητής τους Κωνσταντίνος Χριστόφορος επισήμανε: «Ο Κώστας, παρά τη μικρή του ηλικία, κατάφερε να βγει πρωταθλητής Ελλάδος και να βαδίσει στα χνάρια του αδελφού του. Είναι σημαντικό ότι κατάφερε τόσο μικρός να μπει στην Εθνική ομάδα και τώρα ο στόχος μας είναι το πανευρωπαϊκό της Στοκχόλμης σε δύο μήνες. Είμαι γενικά χαρούμενος με τα παιδιά μου, γιατί κατάφεραν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μέσα σε 2 μήνες έχουμε πάρει 6 πανελλήνια μετάλλια σαν σύλλογος και έχουμε καταφέρει να συναγωνιζόμαστε στα ίσια συλλόγους όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Εθνικός κ.λπ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά μου και ευχαριστώ τους γονείς τους που είναι δίπλα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News