Αθλητισμός

Όρισε στις 17 Μαϊου τον τελικό η ΕΠΟ!

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 17 Μαΐου παρά τα εμπόδια που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα:

«Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.

Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας. Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες.

Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.

Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Μένει να δούμε ποια θα είναι η απάντηση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ίσως δεχτεί μια τέτοια πρόταση, βλέποντας ότι η Ομοσπονδία κάνει ένα βήμα πίσω, αρκεί βέβαια να υπάρξει συμφωνία με τους βοηθούς, που είναι και το μεγάλο... αγκάθι. Άλλωστε, αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της αναβολής την προηγούμενη φορά, ασχέτως αν υπήρξε η πρόφαση περί ζητημάτων ασφαλείας.

Σχόλια