default-image

Φιλιππίδης και Στεφανίδη πρώτευσαν στο Σύνταγμα

Σπορ
Φιλιππίδης και Στεφανίδη πρώτευσαν στο Σύνταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου, μουσική, χρώματα, χαρούμενα πρόσωπα, απλόχερα χειροκροτήματα, επευφημίες… αυτή ήταν η εικόνα της Πλατείας Συντάγματος για ώρες από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα.

Μια πλημμύρα έντονων συναισθημάτων που ο στίβος, καταφέρνει να βγάζει από τους θεατές. Όλα αυτά έζησαν οι εκατοντάδες θεατές αλλά και οι περαστικοί οι οποίοι σταματούσαν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους αλλά τελικά «κολλούσαν» και θαύμαζαν τους πρωταγωνιστές. Δεν είναι βέβαια και λίγο να βλέπεις σε ένα διάδρομο να παρατάσσονται και να αγωνίζονται, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, εκεί μπροστά στα μάτια σου που μπορείς να τους αγγίξεις, να μιλήσεις να ζητήσεις αυτόγραφο!

Ο στόχος του ΣΕΓΑΣ να φέρει το στίβο κοντά στους πολίτες με τις πρωτοποριακές διοργανώσεις εκτός σταδίου, σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους επιβεβαιώθηκε και επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η Ομοσπονδία διοργάνωσε για 4η συνεχόμενη φορά από το 2013 τον αγώνα επί κοντώ εκτός σταδίου, Athens street pole vault και για πρώτη φορά φέτος με την προσθήκη του αγωνίσματος γυναικών.

Στον αγωνιστικό τομέα ο αγώνας του Συντάγματος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών με την διακύμανση των επιδόσεων ενώ ο νικητής αναδείχτηκε στις τελευταίες προσπάθειες. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης κέρδισε τον Πολωνό Πιότρ Λίσεκ πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του στο «Athens Street Pole Vault», κατετάγη 1ος με 4.70μ, ύψος που πέρασε με την 3η προσπάθεια (σημειώνοντας μία από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο στον ανοικτό στίβο) και ενώ ήδη ο Λίσεκ είχε αποτύχει τρεις φορές να το υπερβεί μένοντας στα 5.60μ.

Ο Έλληνας άλτης πήρε έτσι άτυπη ρεβάνς από τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε νικήσει στον περσινό αγώνα με 5.64μ. Νωρίτερα και οι δύο είχαν πετυχημένες προσπάθειες στα 5.45μ και 5.60μ και μάλιστα με την πρώτη. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα έκανε άλματα και στα 5.80μ όπου είχε πολύ καλές προσπάθειες αλλά απέτυχε να περάσει αυτό το ύψος.«Είναι η 4η φορά που συμμετέχω στη διοργάνωση της Αθήνας και βλέπω ότι ο αγώνας χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται, γίνεται όλο και καλύτερος. Για μένα ήταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν, ήταν ένα καλό ξεκίνημα ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Είμαι ικανοποιημένος από τον αγώνα μου, ήθελα μια ακόμη καλύτερη επίδοση, αλλά δεν βγήκε. Αύριο αναχωρώ για τον αγώνα του Σαββάτου στη Σαγκάη (Γκόλντεν Λιγκ) και στη συνέχεια θα αγωνιστώ στο Γιουτζίν (ΗΠΑ)», είπε ο Φιλιππίδης.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και άλλοι δύο Έλληνες επικοντιστές, ο Δημήτρης Πατσουκάκης, πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους (ατομικό ρεκόρ 5.62μ) και ο πιο έμπειρος Στέφανος Κουφίδης (ατομικό 5.40μ). Ο πρώτος κατετάγη 3ος με 5.45μ και ο δεύτερος 4ος με 5.35μ, έχοντας πολύ καλές προσπάθειες στα 5.60μ.Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν ήταν στην… ημέρα του και με 5.00μ έμεινε στην 7η θέση. Ο 17χρονος άλτης στον περσινό αγώνα είχε υπερβεί τα 5.24μ και είχε καταρρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων του Κώστα Φιλιππίδη. «Δεν αισθανόμουν καλά, δεν ήμουν συγκεντρωμένος, αλλά έτσι είναι ο αγώνας», είπε ο Καραλής.

Ακυρώθηκαν ο Πέτρος Χατζίου (τρεις άκυρες στα 4.80μ) και ο Γερμανός Κάρλο Πάεχ (τρεις άκυρες στα 5.35μ), ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 5.80μ και μεγάλες διεθνείς επιτυχίες στην καριέρα του (παγκόσμιος πρωταθλητής), αλλά δεν κατάφερε να βρει τη φορά του κι έτσι δεν ολοκλήρωσε τοις προσπάθειές του.Μακριά από τον καλό τους εαυτό έμειναν και οι άλλοι δύο Γερμανοί αθλητές που συμμετείχαν, ο Χέντρικ Γκρούμπερ με τον Τομ Κόνραντ οι οποίοι πέρασαν τα 5.20μ αν και έχουν ατομικά 5.75μ και 5.56μ αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα ανδρών

1.Κώστας Φιλιππίδης 5.70μ

2.Πιότρ Λίσεκ Πολωνία) 5.60μ

3.Δημήτρης Πατσουκάκης 5.45μ

4.Στέφανος Κουφίδης 5.35μ

5.Τομ Κόνραντ (Γερμανία) 5.20μ

6.Χέντρικ Γκρούμπερ (Γερμανία) 5.20μ

7.Εμμανουήλ Καραλής 5.00μ

Πρωτιά Στεφανίδη

Σπουδαίο αγώνα πραγματοποίησε στην πρώτη της φετινή εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους η οποία συνδυάστηκε με νίκη, η Κατερίνα Στεφανίδη στο «4ο Athens Street Pole Vault» που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στην πλατεία Συντάγματος. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πόρτλαντ, υπερέβη τα 4.65μ, ενώ απέτυχε –λόγω και του αέρα - να σημειώσει νέο ατομικό φετινό ρεκόρ με 4.74μ. Την 2η θέση πήρε η Ρομπέιλις Πεϊνάδο από τη Βενεζουέλα με 4.50μ και την 3η η Τσέχα Γιρίνα Πτατσνίκοβα με 4.40μ.

Η Στεφανίδη που δείχνει ναι διανύει μία ακόμη καλή σεζόν, μένοντας σταθερή σε μεγάλα ύψη, ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.40μ που πέρασε με την πρώτη, άφησε τα 4.55μ, ενώ πέρασε επίσης με την πρώτη προσπάθεια τα 4.55μ και 4.65μ.  «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την παρουσία του στον αγώνα, δυστυχώς ο αέρας δεν μου επέτρεψε να βελτιώσω το ατομικό ρεκόρ για φέτος. Ένιωθα ότι με «πετούσε» ο διάδρομος κι έχανα τη φορά μου, αφού ακόμα βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας και δεν βρίσκομαι ακόμη στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση», είπε η Στεφανίδη.

Η Πεϊνάδο με το 4.50μ σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ κι έπιασε το όριο για το Ρίο, ενώ ήταν άτυχη στην 3η προσπάθειά της στα 4.65μ, όταν έσπασε το κοντάρι κι ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα με ενδεχόμενο τραυματισμό της.  Η έμπειρη Τσέχα Γιρίνα Πτατσνίκοβα πήρε την 3η θέση με 4.40μ, ενώ ακολούθησαν με 4.30μ, η Βελγίδα Κλοέ Ανρί (4η), η Γερμανίδα Καταρίνα Μπάουερ (5η) και η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη (6).

Η Λεδάκη ξεκίνησε με άκυρη προσπάθεια στα 3.95μ, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει το ύψος, όπως στη συνέχεια και τα 4.10μ, 4.20μ, 4,30μ, κι έδειξε ότι μπορεί να κάνει μεγαλύτερα άλματα αφού ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε την περσινή σεζόν. «Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ, συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση. Θέλω να πιάσω το όριο για το ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς του Ρίο», είπε η 28χρονη αθλήτρια που κατετάγη 6η.

Η 20χρονη Κλαούντια Ελένη Πόλακ ξεπέρασε τα 3.95μ και βελτίωσε κατά 15 εκατοστά το ατομικό της ρεκόρ, ενώ η κορασίδα (16 ετών) Μυρτώ Κασσωτάκη δεν κατάφερε να περάσει τα 3.80μ.

Τα αποτελέσματα γυναικών

1.Κατερίνα Στεφανίδη 4.65μ

2.Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) 4.50μ

3.Γιρίνα Πτατσνικοβά (Τσεχία) 4.40μ

4.Κλοέ Ανρί (Βέλγιο) 4.30μ

5.Καταρίνα Μπάουερ (Γερμανία) 4.30μ

6.Στέλλα Λεδάκη 4.30μ

7.Κλαούντια Ελένη Πόλακ 3.95μ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News