Αθλητισμός

Μ. Σηφάκης: Ήθελα πολύ τη νίκη στο Μαραθώνιο!

Καταρχάς είναι σπουδαίος άνθρωπος με με μεγάλη καρδιά. Έχει όμως και ψυχή κάτι απαραίτητο για να γίνεις μαραθωνοδρόμος!

Ο λόγος για τον Μανόλη Σηφάκη που κατέγραψε μια ακόμη σπουδαία επιτυχία στο ενεργητικό του!

Ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων που γεννήθηκε και ζει στην Αγία Βαρβάρα συμμετείχε στον Μαραθώνιο Κρήτης που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στα Χανιά και ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη και τερμάτισε πρώτος.

Ο Μανώλης Σηφάκης έκοψε το νήμα με τον πολύ καλό χρόνο 2 ώρες 45? 24", ενώ 2ος τερμάτισε ο Παντελής Καμπαξής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με 2.49.58. Η μεγάλη επιτυχία τιμάει τόσο τον ίδιο τον ίδιο τον Μανόλη Σηφάκη, όσο και τη γενέτειρά του την Αγία Βαρβάρα!

Χθες, ο Σηφάκης μίλησε στην αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV και αναφέρθηκε τόσο στη συγκίνηση που είχε τερματίζοντας όσο και στην επιτυχία της διοργάνωσης:

"Ήξερα τερματίζοντας πως είχα πετύχει κάτι σημαντικό! Ήθελα πολύ μια νίκη σε ένα μαραθώνιο και το γεγονός ότι αυτή ήρθε στην Κρήτη, στον τόπο μου, μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Ακόμα είμαι πολύ συγκινημένος για αυτό που πέτυχα". Ο Μανόλης Σηφάκης που μιλάει αυθόρμητα και με την κρητική ντοπιολαλιά είπε χαρακτηριστικά "Έγινε τση κακομοίρας στα Χανιά, πήγε πολύ καλά ο αγώνας" και αναφερόταν ουσιαστικά στις πολλές συμμετοχές που είχε ο Μαραθώνιος Κρήτης ενώ σχολίασε και την στήριξη της Περιφέρειας: "Ήταν μεγάλη η στήριξη που ήρθε από την Περιφέρεια ενώ οι διοργανωτές έκαναν πάρα πολλά και δούλεψαν πολύ καιρό τώρα για να τα καταφέρουν! Συγχαρητήρια σε όλους".

Ο Σηφάκης σχολίασε πάντως πως "αν ο αγώνας είχε γίνει ένα μήνα νωρίτερα θα μπορούσε να τερματισει με χρόνο καλύτερο κατά τρία λεπτά τουλάχιστον, αφού η ζέστη τον Μάιο είναι αρκετή".

Παράλληλα ομως πρόσθεσε πως το καλεντάρι για τους μαραθώνιους ήταν γεμάτο. Ο Μανόλης λατρεύει την Κρήτη αλλά και το άθλημα του και νιώθει περήφανος που  το κλαμπ των μαραθωνοδρόμων στη μεγαλόνησο γινεται όλο και ισχυρότερο: "Η Κρήτη πλέον έχει τον κόσμο για να στελεχώσει μεγάλους αγώνες! Ακόμα και όταν γίνεται μαραθώνιος π.χ. στη Θεσσαλονίκη ή στο Ναύπλιο μπορούμε να κάνουμε και εδώ να έχει πολλές συμμετοχές! Ο σύλλογος μου ο ΟΦΗ έχει σπουδαιους μαραθωνοδρόμους, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ηρακλείου έφερε νέο αέρα ενώ όλοι μας έχουμε πάντα κοντά μας τον δάσκαλο Στέφανο Αντωνάκη που κάνει πολλά για όλους μας". Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον Μανόλη Σηφάκη να έχει υγεία, όπως και όλοι οι μαραθωνοδρόμοι για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε και που στα δικά μας μάτια δείχνει τόσο μεγάλο αλλά και δύσκολο συνάμα...

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια