default-image

Επεισόδια σε αγώνα ΑμΕΑ; Ούτε στην Ελλάδα!

Αθλητισμός
Επεισόδια σε αγώνα ΑμΕΑ; Ούτε στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλήθεια είναι πως εμείς οι Έλληνες έχουμε πάντα ανάγκη αυτό που λένε "παρηγοριά στον άρρωστο"! Αποφεύγουμε να κάνουμε αυτοκριτική, αισθανόμαστε ανώτεροι από τους υπολοιπους και ακόμα και στις περιπτώσεις που έχει γίνει κάτι που μας εκθέτει ή και μας γελοιοποιεί, βρίσκουμε ένα παράδειγμα (ανάλογο) από ξένη χώρα και λέμε "υπάρχουν και χειρότερα"! Δε θέλω να κάνω τον συνήγορο των... συμπατριωτών μου, αλλά πραγματικά υπάρχουν...πολύ χειρότερα!

Απλά θα παρουσιάσω δυο περιπτώσεις και θα προσθέσω πως είναι ευκαιρία, η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό αλλά και τον αθλητισμό και να κάνει βήματα μπροστά, αποστομώνοντας χώρες-δήθεν-προηγμένες. Ας διαβάσετε τι είπε ο γνωστός μας Ριβάλντο για τη χώρα του ενόψει Ολυμπιάδας αλλά και τι έκαναν Τούρκοι χούλιγκανς στη Γερμανία σε αγώνα μπάσκετ... με αμαξίδιο!

Μιλώντας με δραματικά λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία, ο Ριβάλντο κάνει έκκληση στον κόσμο να μην ταξιδέψει στην χώρα του για τους Ολυμπιακούς αγώνες!

Συγκεκριμένα, ο πρώην άσος της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού έγραψε στο λογαριασμό του στο Instagram, έχοντας πάρει ως αφορμή το θάνατο ενός 17χρονου κοριτσιού από ληστές:

"Σήμερα το πρωί, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ληστές σκότωσαν αυτό το 17χρονο κορίτσι. Η κατάσταση είναι κάθε μέρα και χειρότερη στη Βραζιλία. Συμβουλεύω όλους όσοι έχουν την πρόθεση να επισκεφθούν τη Βραζιλία ή να έρθουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μείνουν στις πατρίδες τους. Εδώ ρισκάρουν τη ζωή τους. Για να μην αναφέρουμε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και όλο αυτό το χάος στη βραζιλιάνικη πολιτική. Μόνο ο Θεός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση της Βραζιλίας μας".

Και ερχόμαστε στα όσα απαράδεκτα συνέβησαν σε μια μεγάλη ευρωπαική χώρα, τη Γερμανία: Στην πόλη Τσβίκαου ήταν προγραμματισμένος αγώνας μπάσκετ με αμαξίδιο μεταξύ Γαλατά Σαράι και Μπεσίκτας αλλά οι Τούρκοι οπαδοί τα... χάλασαν όλα..

Η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία στη Γερμανία είναι μεγάλη και 60 περίπου άτομα από αυτή συγκρούστηκαν έξω από το γήπεδο, με μαχαίρια και ρόπαλα να χρησιμοποιούνται στα επεισόδια. Επτά άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με τα έξι από αυτά να παίρνουν εξιτήριο. Ο αγώνας μετά από όλα αυτά αναβλήθηκε. Και θα μου πείτε τώρα σε αυτή την (δεύτερη) περίπτωση έχουμε να κάνουμε με Τούρκους. Ναι θα απαντήσω αλλά πρόκειται περί Τούρκων που γεννήθηκαν στη Γερμανία και μεγάλωσαν με τη γερμανική παιδεία και... κουλτούρα (υποτίθεται δηλαδή)...

Του Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News