default-image

Κυρίαρχες στον κόσμο οι Κρητικές Χαλκιαδάκη-Μηλάκη

Κρήτη
Κυρίαρχες στον κόσμο οι Κρητικές Χαλκιαδάκη-Μηλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νότιος Αφρική «ντύθηκε» στα μπλε! Οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη μετά το χρυσό μετάλλιο στο τάντεμ χθες, κατέκτησαν την πρωτιά και στον αγώνα αντοχής των 80 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής!  

Τα κορίτσια του Γιώργου Βαρβεράκη θριάμβευσαν για άλλη μία φορά καταφέρνοντας κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ αθλητής ΑμεΑ από την Ελλάδα: Κέρδισαν τη φανέλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτι που σημαίνει ότι στο επόμενο Κύπελλο που είναι προγραμματισμένο για τις 19-22 Μαΐου στο Βέλγιο θα αγωνιστούν με τη συγκεκριμένα φανέλα. Πρόκειται για μία απίστευτη τιμή για τα δύο κορίτσια που λίγοι αθλητές μπορούν να ζήσουν.

Και στο σημερινό αγώνα των 80 χιλιομέτρων οι αθλήτριες του «Τάλως» χρειάστηκε να ανταγωνιστούν ανδρικά πληρώματα, όμως δεν έκαναν πίσω. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με χρόνο 1:59:19 κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Έτσι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στη Νότιο Αφρική γεμίζοντας υπερηφάνεια και συγκίνηση τόσο τις αθλήτριες και τους συνοδούς τους όσο και τους απανταχού Έλληνες.

Της Νίκης Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News