Αθλητισμός

Δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής

Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής η ΠΑΕ Ηρακλής κι έτσι το πιθανότερο είναι να συμμετάσχει στη Σούπερ Λίγκα με περιοριστικούς όρους.

Στο «γηραιό» είχαν καταθέσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, όμως το δευτεροβάθμιο όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ την απέρριψε. Οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όμως δύσκολα θα δικαιωθούν.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την υπ' αριθμ. 2/04-05-2016 απόφασή του δέχεται τυπικά την έφεση της Αθλητικής Ένωσης Ποντίων-Ηρακλής 1908 και απορρίπτει αυτήν κατ' ουσίαν».

Οι ποινές που προβλέπονται για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ

«Οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια έχουν αλλάξει: Συγκεκριμένα μπορούν να κάνουν:

- Απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών γεννημένων μετά τις 1/1/1993,

- Να αποκτήσουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας ανεξαρτήτως εθνικότητας την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 δηλαδή (μεταγραφή, ανανέωση ή δανεισμό)

- Έναν Έλληνα χωρίς όριο ηλικίας τον Γενάρη του 2017.

- Επίσης, μπορούν να γίνουν μόνο δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις άνω των 23 ετών (μετά την 1/1/1993), ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί καθώς μέχρι πέρσι οι ομάδες χωρίς άδεια είχαν το δικαίωμα για τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις ανεξαρτήτου εθνικότητας, άνω των 24 ετών.

Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα play off. Οι άδειες λοιπόν, πρέπει να έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου (τα play off αρχίζουν στις 4/5). Από φέτος υπάρχει και τρίτος βαθμός εκδίκασης το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ».

Σχόλια