default-image

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τον 1ο μαραθώνιο Κρήτης

Κρήτη
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τον 1ο μαραθώνιο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός εξελίσσεται για τα Χανιά η διοργάνωση του 1ου Μαραθώνιου αγώνα Κρήτης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου και θα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου των 10 και 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνα μικρότερης διαδρομής, «κοινωνικής προσφοράς», 2,5 χιλιομέτρων, για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης οι συμμετοχές στο δρομικό πρόγραμμα είχαν φθάσει τις 2000, αριθμός που σύμφωνα με τους διοργανωτές θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ως αφετηρία και τερματισμός για όλους τους δρόμους έχει οριστεί η πλατεία της δημοτικής αγοράς, ενώ η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί στις 8 το πρωί της Κυριακής. Μισή ώρα νωρίτερα θα δοθεί η εκκίνηση της συμμετοχικής μαραθώνιας ποδηλατοδρομίας.

Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 20:15 στην πλατεία δημοτικής αγοράς θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του μαραθωνίου με την άφιξη λαμπαδηδρόμων την Κίσσαμο, τον Πλατανιά και τον Αποκόρωνα. Θα ακολουθήσει το άναμμα βωμού, το τελετουργικό έναρξης με την φιλαρμονική του δήμου και παραδοσιακά συγκροτήματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News