default-image

Superleague: Πρόταση για εκκένωση κερκίδων

Ποδόσφαιρο
Superleague: Πρόταση για εκκένωση κερκίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κανονισμό που ισχύει σε άλλα αθλήματα, με την εκκένωση των γηπέδων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πρότεινε η Superleague στην ΕΠΟ σε περίπτωση επεισοδίων και τάραξης της ομαλής διεξαγωγής αγώνων...  

Η «LiveSport» κάνει αναφορά στις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, με πρώτη και κύρια την επιλογή της εκκένωσης του γηπέδου και μάλιστα, σε περίπτωση που αυτή δεν επιτευχθεί, θα έχει το δικαίωμα ο διαιτητής να διακόψει την αναμέτρηση, με επιπλέον πρόστιμο 50.000 ευρώ στις ποινές που ήδη προβλέπονται.

Όσον αφορά στην εισβολή οπαδών στο γήπεδο μια ώρα πριν και μέχρι την έναρξη του αγώνα, θα ζητείται η εκκένωση, ενώ η διακοπή θα σημειώνεται σε περίπτωση που υπάρχουν βιαιοπραγίες.

Αν τα επεισόδια έχουν ως αποτέλεσμα μονάχα τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, τότε ξανά θα υπάρχει επιλογή εκκένωσης κι έπειτα διακοπής, αν δεν αποχωρήσουν οι οπαδοί.

Αν, πάλι, δεν υπάρξουν ούτε βιαιοπραγίες, ούτε φθορές και γίνει όντως η αποχώρηση οπαδών, τότε η ποινή θα είναι πρόστιμο 10.000 ευρώ και το ματς θα διακόπτεται μονάχα προσωρινά.

Αν οι οπαδοί δεν αποχωρούν, τότε το πρόστιμο θα ανέρχεται στις 30.000 ευρώ και το παιχνίδι θα διακόπτεται οριστικά.

Οι ποινές, μετά από εισβολή οπαδών η οποία είχε αποτέλεσμα να μην γίνει ή να μην συνεχιστεί ο αγώνας, θα φτάνουν έως τις 200.000 ευρώ μαζί με έως και δύο παιχνίδια κεκλεισμένων.

Στις ρίψεις φωτοβολίδων, υπάρχει πάλι το ενδεχόμενο προσωρινής διακοπής και προστίμου 20.000 ευρώ αν δεν υπάρξει σωματική βλάβη, ενώ, αν επαναληφθεί το περιστατικό με νέα φωτοβολίδα, τότε το ματς διακόπτεται και το πρόστιμο διπλασιάζεται.

Για σωματική βλάβη από φωτοβολίδα θα επιβάλλεται πρόστιμο 30.000, όμως, αν ο τραυματισμός αφορά παίκτη, προπονητή ή διαιτητή, τότε θα υπάρχει διακοπή αγώνα και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ομάδα δεν καταβάλλει το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί από την ΕΠΟ, τότε θα υπάρχει αφαίρεση ενός βαθμού από κάθε επόμενο ματς, σύμφωνα με τα όσα ζητάει η Λίγκα.

Ο ισχύον κανονισμός, βέβαια, κάνει λόγο για μη ορισμό των επόμενων παιχνιδιών για κάθε σύλλογο που δεν είναι συνεπής στην τιμωρία του...

Πηγή:  www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News