Αθλητισμός

Έρχεται ο 7ος Αγώνας Ψηλορείτη

Την Κυριακή 29 Μαΐου αναμένεται να διεξαχθεί ο διεθνής ορεινός αγώνας «Psiloritis Race» που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη», με τη συμμετοχή 250 αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αγώνας εκτός από τη μοναδικότητα της Ορεινής Κρήτης, προσφέρει ένα μοναδικό ορεινό άθλημα αντοχής και περιπέτειας μαζί, στοχεύει να προσελκύσει αλλά και να αναδείξει Έλληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας επτά 7 ωρών.

Γι' αυτό και οι αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον Αγώνα Ψηλορείτη Psiloritis Race θα εφαρμόσουν τη φιλοσοφία της ημιαυτονομίας, μεταφέροντας ελάχιστο υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα τους προσφέρει τόσο ασφάλεια όσο και αυτάρκεια στη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συστηματική και σε τακτά χρονικά διαστήματα τροφοδοσία της διοργάνωσης.

Αγώνας 35 χιλιομέτρων

Ο Αγώνας «Psiloritis Race» θα διεξαχθεί σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 35 χλμ. πάνω στον επιβλητικό Ψηλορείτη. Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στις 7.30 π.μ. από την τοποθεσία Οροπέδιο Νίδας. Από αυτά τα 16,5 χλμ είναι σε χωμάτινη διαδρομή, τα 15,5 χλμ σε μονοπάτι και τα 3 χλμ σε άσφαλτο. Η υψομετρική διαφορά ανάβασης είναι 1654 μέτρα, ενώ  η υψομετρική διαφορά κατάβασης 2342 μέτρα.  Ο αγώνας έχει βαθμό δυσκολίας 2 και απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές.  

Συνολικά σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν δέκα (10) σταθμοί πλήρης τροφοδοσίας των αθλητών, ενώ στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα στους συμμετέχοντες αθλητές και θα δοθούν αναμνηστικά.

Ο δρόμος των Κουρητών

Ο δρόμος των Κουρητών είναι ο αγώνας των 8,5 χιλιομέτρων που θα διεξαχθεί στα πλαίσια του «Psiloritis race».

Η διαδρομή ξεκινά στις 9πμ από το γραφικό χωριό και γενέτειρα της πρώτης φεμινίστριας Καλλιρόης Σιγανού-Παρρέν, τα Πλατάνια με τερματισμό το χωριό Κουρούτες.

Διασχίζει αιωνόβιους ελαιώνες και αμπελώνες και φτάνει στην ιστορική έδρα του Δήμου Αμαρίου και έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κουρητών, τον Φουρφουρά.

Παιδικός αγώνας

Ο αγώνας απευθύνεται στους μικρούς αγωνιστές, μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου.

Η διαδρομή των 2.000μ. έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της Αμπαδιάς, ανάμεσα στα ιστορικά Αμαριώτικα χωριά του Φουρφουρά και των Κουρουτών.

Η αφετηρία βρίσκεται στην θέση «Καλωτάς», όπου υπάρχει και η ομώνυμη πηγή με τερματισμό το χωριό Κουρούτες. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 09:15.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τους αγώνες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του www.psiloritisrace.com.

Σχόλια