default-image

Ο Δ. Παπαδόπουλος και πως αγαπούν όλοι το ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Ο Δ. Παπαδόπουλος και πως αγαπούν όλοι το ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες, το μέλλον είναι ευοίωνο για το ποδόσφαιρο και τη χώρα. Η γοητεία της υπεροχής και της αρτιότητας, αναδείχθηκε περήφανα στη διοργάνωση του διεθνούς ποδοσφαιρικού τουρνουά 11ου Creta Cup, που διοργανώθηκε από το «Lido» στα γήπεδα του Ηρακλείου. Κι όταν λέμε «Lido», ο συνειρμός πάει αυτόματα στο όνομα του Δημήτρη Παπαδόπουλου!

Αυτός ο εμβληματικός άνθρωπος του ΟΦΗ, 36 ολόκληρα χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ποδοσφαιρική δράση, γράφει μια πολύ μεγάλη ιστορία με τεράστια προσφορά στην κοινωνία, μέσα από την εμπνευσμένη δραστηριότητά του στο χώρο της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

Πρώτα από τα τμήματα του ΟΦΗ, όπου βγήκαν Μαχλάδες και Μαρινάκηδες και με απαράμιλλη διαχρονική συνέπεια στο δικό του και αξιοθέατο χώρο στη Φοινικιά, που πήρε σκυτάλη από το "ποδοσφαιροδρόμιο" του, δίπλα από το Παγκρήτιο.

Είναι κάτι περισσότερο από αξιοσημείωτο, που αυτός ο μέγας  παίκτης που αγωνίσθηκε με τη φανέλα του ΟΦΗ για 13 χρόνια (1967 - 1980), με δυο ανόδους από Β' στην Α'  Εθνική και με την εμπειρία της ΑΕΚ και της Εθνικής, έχει δημιουργήσει μια άρτια ποδοσφαιρική κυψέλη, με αυθεντικό χαρακτήρα διεθνούς βεληνεκούς.

Ασφαλώς υπάρχει υψηλή στελέχωση στο όλο συγκρότημα, με την επιστημονική και ανθρώπινη κατάρτιση του γιου του Μάνου Παπαδόπουλου, ή με επιτελικά στελέχη της προπονητικής όπως ο Κώστας Καλπακίδης.  Αποτελεί όμως κοινή παραδοχή, πως το όλο πνεύμα που διαπνέει αυτόν τον ποδοσφαιρικό παράδεισο, έχει την πηγή του, στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ "ELITE"!

Η επιτυχία του τουρνουά εκφράσθηκε από τα πρόσωπα των νεαρών ποδοσφαιριστών από την Κρήτη, την Αθήνα, την Ολλανδία και επίσης από τα σχόλια γονέων, συγγενών και φίλων που έμειναν γοητευμένοι, από το επίπεδο και τη χαρά του παιγνιδιού. Οι πιο ειδικοί, είδαν με ικανοποίηση την εξαιρετική οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Γιατροί και διαιτητές σε όλους του αγώνες, όπως και άτομα από την διοργανώτρια για να εξυπηρετούν στο κάθε τι σε όλα τα γήπεδα. Το ίδιο άψογα σε όλες τις μετακινήσεις των αποστολών. Ξεχωριστή και η φροντίδα στη διοργάνωση με τη διοργάνωση εκδρομών στους φιλοξενούμενους στο «Ενυδρείο» και σε άλλους χώρους.

Βλέποντας και την υψηλή ποδοσφαιρική ποιότητα στους ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2000-02, νόμιζες πως βρισκόσουν σε μια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα κατηγορίας «elite»! Η Κ17 του Πανιωνίου με προπονητή τον πρώην παίκτη και του ΟΦΗ Στέλιο Αποσπόρη, οι πρωταγωνίστριες ομάδες των τοπικών μας πρωταθλημάτων, όπως ο ΟΦΗ (ΟΦΗ 94), τα Κανάρια, ο Ερμής, οι Νέοι του Ηροδότου, η Δόξα Ηρακλείου κ.α, δεν άφηναν κανένα φίλαθλο του ωραίου, να βγάλει τα μάτια του πάνω από τα παιγνίδια τους.

ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η παρουσία μάλιστα πολλών ατόμων κάθε ηλικίας και φύλου, αποτέλεσε το πρόσθετο κέρδος από αυτή τη διοργάνωση και είναι εμφανέστατο από μια μικρή και μόνο περιήγηση στο κόσμο των social media. Η απλή διαπίστωση πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κρατάει τα «μπόσικα» του,  από πρόσωπα που έχουν ταχθεί στο ποδόσφαιρο από αγάπη, επιλέγοντας σε αυτό την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, κόντρα σε σκοπιμότητες πολιτικάντηδων ευκαιριακών παραγόντων, βγήκε αβίαστα από τον θεσμό του Creta Cup.

Ότι άλλο κι αν γράψουμε, θα καταλήγει στο συμπέρασμα, πως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει δείξει τον τρόπο και το δρόμο, πως «όλοι μπορούν να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News