Αθλητισμός

Επιστρέφει στο Μαραθώνιο της Βοστώνης με προσθετικό πόδι!

«Αρνούμαι να με αποκαλούν θύμα», λέει η Αντριάνα Χέισλετ-Ντέιβις και προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όλους τους ανθρώπους με τη δύναμη της ψυχής και της θέλησης να προχωρήσει το δρόμο της, να μην το βάλει κάτω, να επιστρέψει εκεί στο σημείο όπου μια βόμβα που εξερράγη άφησε για πάντα το σημάδι της πάνω στο σώμα της Αντριάνα.

Η Αντριάνα Χέισλετ-Ντέιβις είχε την ατυχία να βρίσκεται ανάμεσα στους δρομείς που βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Τέτοιες ημέρες, τρία χρόνια, οι βομβιστικές επιθέσεις στο σημείο τερματισμού στο μαραθώνιο της Βοστόνης είχαν σπείρει τον πανικό. Και η 35χρονη σήμερα Χέισλετ-Ντέιβις ήταν εκεί, χάνοντας το αριστερό της πόδι.

Σε μια στιγμή άλλαξαν τα πάντα στη ζωή της, επαγγελματίας χορεύτρια, είδε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα πάντα να χάνονται.

Όμως, δεν λύγισε, πάλεψε να σταθεί ξανά στα πόδια της και η απόφασή της να επιστρέψει και να πάρει μέρος στο φετινό 120ό μαραθώνιο της Βοστόνης, που γίνεται τη Δευτέρα (18/4) βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας στις ΗΠΑ.

«Πολλοί σκέφτονται τη γραμμή τερματισμού, εγώ σκέφτομαι τη γραμμή εκκίνησης» δήλωσε η Χέϊσλετ-Ντέιβις, που θα πάρει μέρος στον αγώνα μαζί με μια ομάδα 31 δρομέων, που επέζησαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2013.

Η Χέϊσλετ-Ντέιβις πλέον κινείται με προσθετική λεπίδα, το ένα πόδι είναι μικρότερο από το άλλο, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά αυτό δεν την ενοχλεί.

«Για εμένα το ζητούμενο ήταν να βρω μια νέα πρόκληση, μια νέα ημέρα στη ζωή μου» συμπλήρωσε, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος της Βοστώνης έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται την τρίτη Δευτέρα κάθε Απριλίου. Αποτελεί δε, τον παλαιότερο Μαραθώνιο της σύγχρονης εποχής αφού τελείται αδιαλείπτως από το 1897 και φυσικά αποτελεί το αθλητικό γεγονός του μήνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες διότι χιλιάδες δρομείς εντός και εκτός καταφτάνουν στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης για να πάρουν μέρος σ' αυτό το -με τον δικό του τρόπο- ιστορικό γεγονός.

Πηγή: sentragoal.gr

Σχόλια