Αθλητισμός

Με καλές επιδόσεις ξεκίνησε ο ανοικτός στίβος στην Κρήτη

Με αρκετές καλές επιδόσεις για την εποχή ξεκίνησε ο ανοικτός στίβος στην Κρήτη. Οι καλύτεροι αθλητές του νησιού έδωσαν το «παρών» στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα, το οποίο φιλοξενήθηκε σήμερα Σάββατο στο Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ στο Στάδιο Ελευθερίας έγινε η σφυροβολία.

Σε επίπεδο σωματείων, ο Ελ. Βενιζέλος κατέκτησε την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες, τουλάχιστον σε αυτή την πρώτη φάση καθώς θα ακολουθήσει και η δεύτερη μετά από δύο εβδομάδες επίσης στο Ηράκλειο. Δεύτερος ήταν ο ΟΦΗ επίσης σε άνδρες και γυναίκες, ενώ τρίτος στους άνδρες ήταν ο Κύδων και στις γυναίκες η ΓΕΗ.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε το 53.91 που έκανε η Ειρήνη Βασιλείου της ΓΕΗ στα 400μ. γυναικών, επίδοση πολύ καλή για τα δεδομένα της εποχής που αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.  Πολύ καλό χρόνο έκανε και η Σαρρή στα 100μ. γυναικών με 11.58, αλλά και η Πετσούδη στα 100μ. εμπ. με 13.58.

Ατομικό ρεκόρ και πρώτη θέση πανηγύρισε η Μελίνα Καστρινού στο μήκος γυναικών με 5.77, ενώ δεύτερη ήταν η συναθλήτριά της στον ΟΦΗ, Ζωή Μπαλαμούτη που έκανε επίσης πολύ καλό άλμα στα 5.73.

Πολύ καλή βολή έκανε και η Αφροδίτη Μανιού στον ακοντισμό καθώς το ακόντιό της έφτασε στα 48.82 που αποτελεί παγκρήτιο ρεκόρ νεανίδων. Νέο παγκρήτιο ρεκρό, όμως σημείωσε και η ομάδα 4Χ100 γυναικών του Ελ. Βενιζέλου με 47.61.

Σε επίπεδο ανδρών, τώρα, ξεχώρισε ο Μιχάλης Αναστασάκης που αγωνίστηκε στο Στάδιο Ελευθερίας στη σφυροβολία και έκανε βολή στα 71.35.

Στα δρομικά αθλήματα, ξεχώρισε η κούρσα των 100μ., όπου ο Νυφαντόπουλος του Βενιζέλου ήταν πρώτος με 10.98, ενώ την πρωτιά πανηγύρισε και ο Καλογεράκης του ΟΦΗ με 49.50 στα 400μ. των ανδρών.

Μεγάλος αγώνας έγινε στα 110μ. εμπόδια, εκεί όπου ο Φιλανδαράκης του ΓΑΣ Ιεράπετρας ήταν νικητής με 14.49 αφήνοντας πίσω του το μεγάλο όνομα της κούρσας τον Σαϊσανά.

Τέλος ξεχώρισε η κούρσα των 4Χ100 ανδρών, όπου ο Ελ. Βενιζέλος ήταν πρώτος με 41.60, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη μέχρι τώρα για φέτος.

Σχόλια