default-image

Τουρνουά υψηλού επιπέδου το 11ο Creta Cup

Ποδόσφαιρο
Τουρνουά υψηλού επιπέδου το 11ο Creta Cup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συμμετοχή περίπου 1200 παιδιών και 70 ομάδων, όπου ξεχωρίζει η παρουσία της ολλανδικής Ακαδημίας Wooter, ξεκινά αύριο με διοργανωτή το σωματείο Lido – Δόξα το 11ο Παιδικό Τουρνουά Creta Cup.

Ένα τουρνουά θεσμός για το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, έχοντας όχι μόνο πανελλήνιο αλλά και διεθνές χαρακτήρα, το οποίο γίνεται για άλλη μια χρονιά με την εγγύηση της οικογένειας Παπαδόπουλου και του Κώστα Καλπακίδη. To τουρνουά ξεκινά αύριο Κυριακή 24 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Απριλίου με τους τελικούς και την τελετή απονομών. Οι αγώνες θα γίνουν στα γήπεδα Lidosoccer, Παγκρήτιο, ΠΟΑ, Ηροδότου και ΕΓΟΗ. Οι ηλικίες συμμετοχής είναι Έφηβοι 2000-01, Παίδες 2002-03, Προπαίδες 2004, Τζούνιορ 2005 και 2006, Προτζούνιορ 2007-08.

Στις εγκαταστάσεις του Lido Soccer έγινε σήμερα συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης Νίκου Συριγωνάκη και του δήμου Ηρακλείου κ. Νεκτάριου Ανδρεαδάκη, φορείς οι οποίοι στηρίζουν την διοργάνωση.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα αθλητισμού κ. Συριγωνάκης πήρε τον λόγο και τόνισε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, τον Δημήτρη και τον Μάνο Παπαδόπουλο που είναι ιδιοκτήτες του Lido, όπως και τον διευθυντή κ. Καλπακίδη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, όλα είναι έτοιμα για να διοργανωθεί άψογα το 11ο Creta Cup, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου και των χορηγών. Μέσα από το τουρνουά δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να ζήσουν την μαγεία του ποδοσφαίρου. Κι αυτό για εμάς ως Περιφέρεια Κρήτης έχει ιδιαίτερη αξία. Εύχομαι σε όλες τις αποστολές να απολαύσουν με τον καλύτερο τρόπο την κρητική φιλοξενία».

Ο αντιπρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης δήλωσε: «Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τέτοιες προσπάθειες που αναβαθμίζουν την ποιότητα του ποδοσφαίρου, ενώ παρέχει για τη διοργάνωση το Παγκρήτιο Στάδιο, που αποτελεί ένα στολίδι για τον αθλητισμό. Τέτοια τουρνουά δίνουν ώθηση και την τουριστική προβολή ενώ τα παιδιά που συμμετέχουν αποκτούν νέες εμπειρίες».

Ο ιδιοκτήτης του Lido Soccer κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Επί 11 χρόνια προσπαθούμε για το καλύτερο. Δυστυχώς η κρίση δεν μας έχει αφήσει να κάνουμε ένα τουρνουά όπως το ονειρευόμαστε αλλά έστω κι έτσι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Ευχαριστώ το Νίκο Συριγωνάκη, που είναι πάντα δίπλα μας και το Νεκτάριο Ανδρεαδάκη. Τα επόμενα χρόνια το Creta Cup θα είναι ακόμα καλύτερο με χαρακτήρα ευρωπαϊκού επιπέδου».

Ο τεχνικός διευθυντής του σωματείου κ. Κώστας Καλπακίδης είπε από την πλευρά του: «Το 11ο Creta Cup είναι μια σπουδαίου μεγέθους διοργάνωση. Πέρα από την αγωνιστική παρουσία των ομάδων, αυτή η διοργάνωση ανοίγει και την τουριστική περίοδο. To Creta Cup προάγει τον αθλητικό τουρισμό». Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς Φήμη, Πλαστικά Κρήτης Λεμπιδάκης, Νερό Ζαρός, όπως και τον Ερυθρό Σταυρό για την εθελοντική προσφορά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News