Αθλητισμός

Θεσμός το Παιδικό τουρνουά Creta Cup

Για 11η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται φέτος το τουρνουά ποδοσφαίρου Creta Cup, το οποίο διοργανώνει ο Α.Σ. όμιλος LIDO-ΔΟΞΑ με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, με την υποστήριξη της "ΦΗΜΗ".

Πρόκειται για ένα αθλητικοπολιτισμικό γεγονός, αφού πέρα από αθλητικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι θα γνωρίσουν πολιτισμικά  το Ηράκλειο αλλά και την Κρήτη. Η Περιφέρεια συνδέει το όνομά της με το τουρνουά και προσδίδει κύρος σε όλες τις εκδηλώσεις και παράλληλα κάνει γνωστή την Κρήτη και τις ομορφιές της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από τον τουρισμικό αθλητισμό. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι  με αυτό τουρνουά να ανοίξει η τουριστική σαιζόν της πόλης και να γεμίσουν τα γήπεδα  με παιδιά  απ' όλο τον κόσμο.

Το τουρνουά φέτος θα ξεκινήσει την Κυριακή 24 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς την Τετάρτη 27 Απριλίου. Θα πάρουν μέρος συνολικά 70 ομάδες από 30 σωματεία, οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε 6 κατηγορίες με τη συμμετοχή περίπου 1000 αθλητών από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την ακαδημία Wooter από την Ολλανδία. Σημαντικές είναι οι παρουσίες των ακαδημιών του ΟΦΗ, του Εργοτέλη, του Πλατανιά, του Πανιωνίου, του ΠΟΑ, του Ηροδότου κ.α.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο, στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των ΕΓΟΗ, ΠΟΑ, Εργοτέλη, Ηροδότου και στο Lido Soccer. Οι ηλικίες συμμετοχής είναι Έφηβοι 2000-01, Παίδες 2002-03, Προπαίδες 2004, Τζούνιορ 2005 και 2006, Προτζούνιορ 2007-08.

Σχόλια