Αθλητισμός

Χάλκινο μετάλλιο για τον μαθητή από την Κρήτη

Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TaekWonDo-ITF πήρε ο μαθητής της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουβών Τζανίδης Ανδρέας.

Το TaekWonDo-ITF διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Μίκρα - PAOK Sports Arena,από 11 έως 17 Απριλίου 2016, με συμμετοχή περισσότερων από 1000 αθλητές από 31χώρες.

Με την κατάκτηση αυτή, εξασφάλισε την εισαγωγή του χωρίς εξετάσεις σε οποιοδήποτε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα(Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι)  επιθυμεί.       

Επόμενος στόχος του Ανδρέα είναι η πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Οι πρώτοι νικητές κάθε αγωνίσματος και κατηγορίας θα αποτελέσουν την Ελληνική Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwon-Do I.T.F. το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Άντρια της Ιταλίας τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο Τζανίδης Ανδρέας ασχολείται 12 χρόνια με το Taekwon-Do (ITF) στον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρήτια Ακαδημία Taekwon-Do Ηρακλείου και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 3 dan. Δάσκαλος και προπονητής του είναι ο Γεροντής Γιάννης, κάτοχος 6 dan, ο οποίος είναι διεθνής εκπαιδευτής.

Σχόλια