Αθλητισμός

Η ΕΟΚ τάσσεται στο πλευρό της FIBA, προς αποβολή η ΑΕΚ

Στο πλευρό της FIBA τάσσεται η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία το ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση που απέστειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και κοινοποίησε στο επίσημο σάιτ της.

Να υπενθυμίσουμε ότι η FIBA απειλεί με αποκλεισμό των Εθνικών ομάδων εφόσον κάποιος σύλλογος κάποιας Ομοσπονδίας επιλέξει να αγωνιστεί στο Eurocup. Η ΕΟΚ, λοιπόν, ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και μάλιστα επισημαίνει ότι αυτό θα επικυρωθεί στο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη.

Η ΑΕΚ ουσιαστικά αποτελεί το «αγκάθι» για την Ελληνική Ομοσπονδία καθώς είναι αυτή που έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στο Eurocup. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να την αποβάλει από τις εγχώριες διοργανώσεις προκειμένου να αποφευχθεί το  Grexit. Πλέον εξάλλου έχει και το ΟΚ του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, κατόπιν πρόσκλησής του, για να συζητήσουν τις σοβαρές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ. Κατόπιν ανάλυσης όλων των δεδομένων που υπάρχουν και της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό χώρο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν χωρίς περιστροφές ότι είναι υποχρεωτικός ο σεβασμός στα καταστατικά και τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων του διεθνούς αθλητικού κινήματος, της ΔΟΕ και των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και συμφωνία αποδοχής των θέσεων και των επιταγών της FIBA».

Σας παραθέτουμε και την επιστολή της ΕΟΚ προς τη FIBA:

«Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές .

Σεβόμαστε πάντα το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBA Europe και η ίδια η FIBA.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα σας διαβιβαστεί αμέσως».

Σχόλια