default-image

Είδαν τη δουλειά που γίνεται στις ομάδες τένις της Κρήτης

Σπορ
Είδαν τη δουλειά που γίνεται στις ομάδες τένις της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ευκαιρία να «τσεκάρει» τον τρόπο που δουλεύουν τα σωματεία τένις της Κρήτης είχε ο tutor κ. Δολιανίτη Μανώλη, ο οποίος σε συνεργασία με την Ζ΄ Έ. Φ.Σ.Α.Κ. επισκέφτηκε αρκετούς συλλόγους της Κρήτης για την περίοδο 2015 - 2016.

Η αρχή έγινε το Νοέμβριο του 2015 από το Ηράκλειο στις εγκαταστάσεις του Ηράκλειο ΟΑΑ και ακολούθησαν το περασμένο σαββατοκύριακο άλλες δύο στα Χανιά και τις εγκαταστάσεις του ΑΟ Κυδωνίας, αλλά και στην Ιεράπετρα και το ΓΣ Λιβυκό.

Στόχος των επισκέψεων ήταν η παρακολούθηση και καταγραφή από τον tutor των προπονήσεων από προπονητές των συλλόγων της Κρήτης με παιδιά αγωνιστικού επιπέδου πράσινου γηπέδου και 11-14 ετών. Προπονητές από αρκετούς συλλόγους προθυμοποιήθηκαν να παρουσιάσουν την δουλεία τους με σκοπό να γίνει μία αποτίμηση του τρόπου προπόνησης στο νησί, μετά μάλιστα από μία 5ετία συνεχούς προσπάθειας της Ζ΄ Ε.Φ.Σ.Α.Κ. στο να διαμορφωθεί ένας ενιαίος προπονητικός προσανατολισμός τόσο μέσω της επιμόρφωσης όσο και μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα αγώνων.

Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι στην συνάντηση στο Ηράκλειο, ο ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. παρουσίασε μία προπόνηση πράσινου γηπέδου με τον κ. Μελισσουργάκη Νίκο και μία προπόνηση 11-14 με τον κ. Ζήκα Μιχάλη, ενώ από τα ACE Tennis Club μία προπόνηση πράσινου γηπέδου παρουσίασε η κ. Κουδουμά Τζωρτζίνα. Στην συνάντηση στα Χανιά από τον Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ μία προπόνηση πράσινου γηπέδου παρουσίασε ο κ. Καλογηρόπουλος Διονύσης και μία προπόνηση 11-14 ο κ. Παπαγιαννάκης Αντώνης ενώ από τον Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ μία προπόνηση πράσινου γηπέδου παρουσίασε ο κ. Δρυμαλίτης Γιώργος. Τέλος στην Ιεράπετρα για τον ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ο κ. Κριτσωτάκης Αντώνης πραγματοποίησε μία προπόνηση με παιδιά 11-14 ετών και ο κ. Μήλας Γιώργος μία προπόνηση πράσινου γηπέδου, από τον Γ.Σ. ΛΥΒΙΚΟ μία προπόνηση πράσινου γηπέδου παρουσίασε ο κ. Καλύβας Νίκος και από τον Ο.Α. Σητείας μία προπόνηση με παιδιά 11-14 ετών ο κ. Γλεζάκης Γιάννης.

Μετά το τέλος των προπονήσεων, σε κάθε συνάντηση, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα το Παγκρήτιο αγωνιστικό τένις και την πορεία του αλλά και τον προπονητή αντισφαίρισης στην Κρήτη στην οποία συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, παράγοντες Σωματείων και προπονητές που ήταν αρκετοί περισσότεροι απ' αυτούς που πραγματοποίησαν τις προπονήσεις καθώς συμμετείχαν έξι προπονητές από τον ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α., ένας προπονητής από το ΦΙΛΙΑ Τ.Κ. μία προπονήτρια από το ACE, πέντε προπονητές από τον Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ, πέντε προπονητές από τον Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ, τρεις προπονητές από τον Ο.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ένας προπονητής από το Πολυτεχνείο Κρήτης, ένας προπονητής από τον Α.Ο. ΚΥΔΩΝΙΑΣ, δύο προπονητές από τον Ο.Α. ΣΗΤΕΙΑΣ, δύο προπονητές από τον Γ.Σ. ΛΥΒΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και δύο προπονητές από τον ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

 Την Ένωση εκπροσώπησαν στην συνάντηση του Ηρακλείου ο Πρόεδρος κ. Σπυριδάκης Ιωάννης, στην συνάντηση των Χανίων ο έφορος αγωνιστικού κ. Δουλγεράκης Μανόλης μαζί με το μέλος κ. Πετράκη Παναγιώτη και στην συνάντηση της Ιεράπετρας ο Αντιπρόεδρος κ. Καροφυλάκης Αντώνης.

Η Ζ΄ Ένωση και ο tutor κ. Δολιανίτης Μανώλης ευχαριστούν τον ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α., τον Α.Ο. ΚΥΔΩΝΙΑΣ και τον Γ.Σ. ΛΥΒΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για την φιλοξενία τους αλλά και όλους τους προπονητές που συμμετείχαν ενεργά με τις προπονήσεις τους ή απλά παρευρέθηκαν στις συναντήσεις αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. Από τις συγκεντρώσεις αυτές μαζεύτηκε αρκετό υλικό που θα χρησιμεύσει στην προσπάθεια της Ζ΄ Ένωσης για ανάπτυξη και εξέλιξη του τένις στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News