default-image

Επιστρέφει ο Κρητικός Μαραθώνιος στις 8 Μαϊου

Σπορ
Επιστρέφει ο Κρητικός Μαραθώνιος στις 8 Μαϊου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από πολλά χρόνια ο Μαραθώνιος επιστρέφει στην Κρήτη καθώς την Κυριακή 8 Μαΐου θα φιλοξενηθεί στα Χανιά αγώνας 42 χιλιομέτρων με διοργανωτή τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων.

Ο Μαραθώνιος θα περιλαμβάνει και τα αγωνίσματα των 10 χλμ, των 5 χλμ. αλλά και των 2,5 χλμ. Όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό την Παλαιά Αγορά των Χανίων. Επίσης για πρώτη φορά στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί και Μαραθώνια συμμετοχική Ποδηλατοδρομία.

«Αναβιώνει ένας αγώνας ξεχωριστής σημασίας που έχει την πιστοποίηση της IAFF κάτι που δίνει ξεχωριστή αίγλη και κύρος. Στο νησί λείπει μία τέτοιου μεγέθους διοργάνωση και ελπίζουμε ότι θα συμμετάσχει όλο το νησί  σε αυτή. Θα είναι ένα διήμερο γιορτής και αθλητισμού», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV o πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας κ. Γιώργος Αλογουδιανάκης ενώ ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιάννης Πενταγιώτης πρόσθεσε:

 «Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία διοργάνωση με όλα τα διεθνή στάνταρς και οι τεχνικοί διευθυντές που θα έρθουν θα είναι από το Μαραθώνιο της Αθήνας. Σκοπός μας είναι να φτάσει ο αγώνας αυτός στα επίπεδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η Κρήτη έχει πάρα πολλούς δρομείς, ανθρώπους που αγαπάνε το τρέξιμο αυτή η διοργάνωση θέλει να πετύχει τον αθλητικό, πολιτιστικό αλλά και τουριστικό της στόχο».

Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές ο Μαραθώνιος Κρήτης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ανάλογες διεθνείς διοργανώσεις με τις δηλώσεις συμμετοχής των εθελοντών να ολοκληρώνονται στις 23 του μήνα ενώ αυτές των αγωνιζομένων στις 27 Απριλίου (  www.crete-marathon.gr) .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες αφού το Σάββατο θα γίνουν δρομικές αθλητικές εκδηλώσεις μαθητών σε όλους του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενώ  θα γίνει και διπλή Λαμπαδηδρομία, στο Νεοχώρι, στον Αποκώρωνα και στο Καστέλι Κισάμου στη μνήμη του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.   Οι διαδρομές θα συγκλίνουν στην Δημοτική Αγορά των Χανίων όπου θα γίνει αφή της Φλόγας ενώ θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα και μουσικές εκδηλώσεις.

«Πριν από χρόνια όταν έβλεπαν κάποιον να τρέχει έλεγαν τι κάνει ο τρελός. Τώρα το τρέξιμο έχει πάρει τη μορφή κινήματος και αποτελεί αντίδοτο σε όσα συμβαίνουν. Καλούμε τον κόσμο της Κρήτης να λάβει μέρος στο Μαραθώνιο τρέχοντας, περπατώντας ή ποδηλατώντας».

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News