Αθλητισμός

Η φωτογραφία - προάγγελος της ιστορίας του ΠΑΟΚ (video)

Κάθε στροφή πίσω στο χρόνο, αναδεικνύει συναισθήματα, ρομαντισμό και μαζί την αίσθηση μιας ανθρωπιάς. Η περίοδος που η Ελλάδα μέσα από δύσκολα χρόνια, ακόμη και με τυραννικά καθεστώτα ζούσε στην αυλή των θαυμάτων, παραμένει ως μια εποχή με αυθεντικές προσεγγίσεις.

Αρκούσε η  εμφάνιση και μόνο μιας ασπρόμαυρης, σχεδόν ξεθωριασμένης φωτογραφίας στην τηλεοπτική εκπομπή «Μικτή Ζώνη», για να δημιουργήσει έντονες αναπολήσεις και συζητήσεις που έφτασαν ως σχόλια στην ίδια την εκπομπή.

Η φωτογραφία που βλέπετε απεικονίζει μια ομάδα του ΠΑΟ Κρουσώνα το 1968, λίγο πριν την ιδρυτική πράξη για τη δημιουργία του συλλόγου! Ο φωτογράφος της περιοχής, κατέγραψε μια ενδεκάδα από νέους του χωριού που ήταν έτοιμη να υποδεχθεί σε φιλικό αγώνα, στο πρώτο γήπεδο του Κρουσώνα, δίπλα στο σχολείο, τη περιβόητη ομάδα της Μικτής Ηρακλείου, με αστέρια τον Αργύρη Μπουρδαμή, τον Βαγγέλη Πετράκη και άλλους…

Σας τους συστήνουμε, μαζί με τα εξαιρετικά παρατσούκλια τους στις παρενθέσεις:

Όρθιοι: Βαρδαλαχάκης Γιώργος ("Βιαστικός", έτσι αποκαλούν τον πατέρα και παλαιότερα τον παππού του συναδέλφου μας Μανόλη Βαρδαλαχάκη), Τσεντελιέρος Στέλιος, Καλομοίρης Μπάμπης, Βιδάκης Μανόλης ("Τσικαλάς"), Μακατουνάκης Μιχάλης, Φοίβος Τζαγκαράκης

Καθιστοί: Λέανδρος Τζαγκαράκης ("Δομάζος"), Γιανναδάκης Αντώνης ("Ξαγόρας"), Μακριδάκης Μανόλης ("Βαλλιάνος"), Μαμουλάκης Γιάννης ("Κακιά ώρα"), Φασουλάκης Αλέκος ("Κατσαρόλας")

Ήταν οι πρόδρομοι του γνωστού μας ΠΑΟΚ, που λίγο αργότερα με πρώτο πρόεδρο τον Αντώνη Πουλορίνη, πεθερό του δασκάλου Μενέλαου Βιδάκη, έβαζε τα θεμέλια για εξελιχθεί και  να διαγράψει μια ωραία πορεία, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία με τις ακαδημίες και μια διαχρονικά αξιόμαχη ομάδα, όπως αυτή που μας γοήτευσε και με την πανάξια νίκης της με τον Φωστήρα.

Η πρώτη ομάδα του συγκροτήθηκε από τα νεαρά παιδιά του χωριού, ενισχυμένοι με Ηρακλειώτες που είχαν σχέση με τον Κρουσώνα.

Παρακάτω στο βίντεο, μπορείτε να δείτε πως αναγνώρισε τα πρόσωπα αυτής της ομάδας του 1968 (φωτογραφία), ο νυν αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντώνης Κουτσογιαννάκης στην εκπομπή Μικτή Ζώνη της Κρήτη TV, που φόρεσε κι εκείνος τη φανέλα του ΠΑΟΚ αργότερα με την ίδρυση του και σήμερα αποτελεί την ψυχή του σωματείου!Σχόλια