Αθλητισμός

Όλα τα σενάρια για τα Play Off στη Σούπερ Λίγκα

Ανακατατάξεις στην ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ φέρνει η σημερινή ήττα της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, στην περίπτωση που ο Πανιώνιος δεν αδειοθοτηθεί τελικά και η ΑΕΚ δεν καταφέρει με την έφεση της να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ακολουθούν τα τέσσερα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Με Πανιώνιο (να παίρνει άδεια) και δίχως η ΑΕΚ να πάρει πίσω τους βαθμούς:

Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός τερματίζει με 55, η ΑΕΚ με 54, ο ΠΑΟΚ με 45 και ο Πανιώνιος με 44. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΟ 2

ΑΕΚ 2

ΠΑΟΚ 0

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0

Με ΠΑΣ Γιάννενα (αντί του Πανιωνίου στην πεντάδα) και δίχως η ΑΕΚ να πάρει πίσω τους βαθμούς:

Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός έχει 55, η ΑΕΚ 54, ο ΠΑΟΚ 45 και ο ΠΑΣ που θα είναι 6ος θα έχει 42, αλλά η βαθμολογία θα διαμορφωθεί με βάση τους δικούς του πόντους που είναι 42. Άρα σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός παίρνει επιπλέον πόντο στην ειδική βαθμολογία αφού το +13 διά του 5 του δίνει πηλίκο 2.6, που με τη στρογγυλοποίηση πάει στο 3. Βαθμό θα έχει και ο Δικέφαλος του Βορρά σε αυτή την περίπτωση.

ΠΑΟ 3

ΑΕΚ 2

ΠΑΟΚ 1

ΠΑΣ 0

Με Πανιώνιο και με την ΑΕΚ να παίρνει πίσω τους τρεις πόντους:

Στην περίπτωση που στην ΑΕΚ επιστραφούν οι τρεις βαθμοί, τότε η «Ένωση» έχει 57, ο Παναθηναϊκός 55, ο ΠΑΟΚ 45 και ο Πανιώνιος 44. Στην περίπτωση αυτή η ΑΕΚ ξεκινά με επιπλέον βαθμό, δηλαδή με τρεις έναντι δύο των «πράσινων» και χωρίς πόντο ΠΑΟΚ και Πανιώνιος.

ΑΕΚ 3

ΠΑΟ 2

ΠΑΟΚ 0

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0

Με ΠΑΣ Γιάννενα (στην πεντάδα) και με την ΑΕΚ να παίρνει πίσω τους τρεις πόντους:

Στην περίπτωση που στην ΑΕΚ επιστραφούν οι βαθμοί και η ομάδα που θα πάρει την τελευταία θέση στα πλέι-οφ είναι ο ΠΑΣ τότε, η «Ένωση» και το «τριφύλλι» θα έχουν από τρεις πόντους στην εκκίνηση και με έναν θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ 3

ΠΑΟ 3

ΠΑΟΚ 1

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0

Πηγή: Sport-fm.gr

Σχόλια