default-image

Οι πρωτιές στα 5 χλμ. στο Run Greece Ηράκλειο

Σπορ
Οι πρωτιές στα 5 χλμ. στο Run Greece Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την εντυπωσιακότερη συμμετοχή από κάθε άλλο αγώνα, χιλιάδες πολίτες και ερασιτέχνες αθλητές των μεσαίων αποστάσεων βρέθηκαν στην εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων του Run Greece Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πρώτος το νήμα στο λαϊκό αγώνα των 5 χιλιομέτρων έκοψε ο Θεόδωρος Τσολάκης του Ολυμπιακού με χρόνο 16,09, ενώ την 2η και 3η θέση κατέλαβαν οι δύο πρώτοι του αγώνα των 10 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα 2ος ήταν ο Γιάννης Ζερβάκης του Βιτσέντζου Κορνάρου με χρόνο 16,25 και 3ος ο Ελ Αρφαουί του ΟΦΗ με χρόνο 16,27.

Πρώτη στις γυναίκες έκοψε το νήμα η κορυφαία νεανίδα πρωταθλήτρια για το  2015, η Αναστασία Μαρινάκου του Wind Running Team με χρόνο 17,21, που ήταν και 5η στη γενική κατάταξη. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Νικολέτα Ραφαηλάκη με 22,12 και την τρίτη θέση η Βαν Λιντούντ του ΑΟ Λασιθίου με 22,28.

Πολίτες που έχουν αγαπήσει τον θεσμό και έτρεξαν ή περπάτησαν στο  κέντρο, συμμετέχοντας στη γιορτή του αθλητισμού της πόλης του Ηρακλείου. Αρκετοί από αυτούς είναι ερασιτέχνες αθλητές που θέλησαν  να δουν τα όρια και τις επιδόσεις τους ενώ άλλοι πάλι απλά συμμετείχαν με μόνο σκοπό να απολαύσουν τη διαδρομή και τη χαρά της συνύπαρξης σε ένα αθλητικό γεγονός.  

Ο αγώνας των παιδιών

Του αγώνα των 10 χιλιομέτρων προηγήθηκε αυτός των παιδιών που διήνυσαν απόσταση 900μ. και βέβαια όλοι ήταν νικητές.  Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι ο αγώνας των παιδιών ήταν από τους πρώτους που κλείδωσαν οι συμμετοχές αφού συμπληρώθηκε ο αριθμός μόλις την πρώτη εβδομάδα.

Τα παιδιά γεμάτα κέφι και ενθουσιασμό συμμετείχαν στη διαδρομή του Run Greece Ηράκλειο, απολαμβάνοντας τη χαρά του αθλητισμού και στέλνοντας μηνύματα ότι η συμμετοχή και η προσπάθεια είναι αυτά που προέχουν και οι θέσεις δεν έχουν και τόση σημασία. ε

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News