Αθλητισμός

Με την απειλή του αποκλεισμού η ΑΕΚ

Στο ποδόσφαιρο αποφύγαμε το Grexit όμως στο μπάσκετ έρχεται νέα απειλή.

Η απόφαση της FIBA να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις ομάδες που επέλεξαν να συνταχθούν με την Euroleague  και να παίξουν στο Eurocup είναι δεδομένη.

Μάλιστα έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ και ζητά να ξεκαθαρίσει τη θέση της μέχρι την Τετάρτη με τη διεθνής ομοσπονδία να είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα, ζητώντας την αποβολή των ομάδων που υπέγραψαν με το Eurocup.

Η συγκεκριμένη απειλή αφορά την ΑΕΚ, που συμφώνησε με την Ευρωλίγκα να παίξει στο Eurocup κάτι που δεν ισχύει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αφού η FIBA μοιάζει να έχει συμβιβαστεί με τη συμφωνία των 11 που υπέγραψαν δεκαετείς συμβάσεις.

Στην ΑΕΚ είναι οργισμένοι με τη διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κάτι που εξέλαβαν ως μήνυμα μετά την απόφαση της ομάδας να αγωνιστεί στο Eurocup.

Χθες στην ΑΕΚείχαν σχετική σύσκεψη και σήμερα αναμένεται ανακοίνωση. Η ΕΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθεί από τη FIBA προ του διλήμματος είτε να αποκλείσει την ΑΕΚ, είτε να επιβληθεί διεθνής αποκλεισμός σε όλο το ελληνικό μπάσκετ, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων στις προσεχείς διοργανώσεις…

Σχόλια