Αθλητισμός

Αθώος ο Γιαννακόπουλος για να μην οξυνθούν τα πνεύματα

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ απέρριψε την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος των περυσινών τελικών της Α1 του μπάσκετ.

Ο αθλητικός δικαστής στήριξε την απόφασή του στο γεγονός ότι «τέτοιες καταγγελίες οξύνουν τα πνεύματα και μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις.

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή: «Απορρίπτεται η από 23-7-2015 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ κατά:

1) της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ και

2) του Δημητρίου Γιαννακόπουλου για τη δημόσια δήλωση του τελευταίου στις 15-6-2015 στην εφημερίδα «Η ΠΡΑΣΙΝΗ».

Η καταγγελία είχε γίνει για την αποδιδόμενη δήλωση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 15/6/2015, μετά το τέλος των τελικών της Α1 και απορρίφθηκε ως καταχρηστική από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Με τη σημερινή υπ' αριθμ. 26/15-4-2016 απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ απερρίφθη ως καταχρηστική η καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά του Δημητρίου Γιαννακόπουλου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για δήλωση αποδιδόμενη στον πρώτο σε πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας μετά το τέλος των τελικών της Α1 της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αθλητικός Δικαστής έκρινε ότι «η υποβολή της ένδικης καταγγελίας, ενόψει όσων συμφωνήθηκαν από τους εκπροσώπους των ΚΑΕ, για δυσφημιστική συμπεριφορά αφορώσα σε ήδη λήξασα αγωνιστική περίοδο, όχι μόνο δεν συντελεί στην ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθόσφαιρας, αλλά δύναται να έχει ως αποτέλεσμα την όξυνση των πνευμάτων μεταξύ των οπαδών αντιπάλων ομάδων και τελικά την πρόκληση εντάσεων, κατάσταση οπωσδήποτε ανεπιθύμητη για τον χώρο του αθλητισμού εν γένει, που οφείλει να προάγει τα ευγενή συναισθήματα».

Σχόλια