Αθλητισμός

Πογιέτ: Η 2η θέση είναι σαν πρωτάθλημα

Για τις προσεχείς υποχρεώσεις της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μίλησε ο Γκουστάβο Πογιέτ στη  NOVA, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς που έχει η ομάδα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός σε ερώτηση για το αν προτιμά την κατάκτηση του κυπέλλου ή τη 2η θέση των πλέι οφ, ανέφερε ότι πράγματι η κατάκτηση ενός τροπαίου είναι σημαντική αλλά και η 2η θέση στους αγώνες κατάταξης είναι σαν πρωτάθλημα …

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Για τις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα έχει η ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Οι προτεραιότητες σε καμία περίπτωση δεν έχουν αλλάξει. Εμείς είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής και να τελειώσουμε σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Μετά απ' αυτό και από τη στιγμή που επιβεβαιωθούν οι ημερομηνίες των ημιτελικών του κυπέλλου, τότε θα αλλάξουμε το τσιπ και θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το Κύπελλο. Αν με το καλό παίξουμε στον τελικό, τότε μετά απ' αυτό το ματς θα πρέπει να αλλάξουμε ξανά το τσιπ και να σκεφτούμε, αλλά και να προετοιμαστούμε για τα πλέι-οφ. Αυτό δηλαδή που είχαμε αρχικά στο μυαλό μας, πριν συμβούν όλα αυτά τον τελευταίο καιρό. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να έχουμε παίξει τον πρώτο ημιτελικό στις 6 Μαρτίου και των δεύτερο στις αρχές Απριλίου.

Άρα όλες οι τιμωρίες και οι τραυματισμοί που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ενδεχομένως να μας βλάψουν στους επόμενους αγώνες και στα πλέι-οφ. Γι' αυτό πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στους επόμενους αγώνες».

Για το αν προτιμά το Κύπελλο ή τη 2η θέση μέσω των πλέι-οφ:«Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις. Φυσιολογικά οπωσδήποτε θα προτιμούσα να κατακτήσω το τρόπαιο του Κυπέλλου, αλλά για μένα, έτσι όπως πήρα την ομάδα και με δεδομένη τη διαφορά που είχε ο Ολυμπιακός, η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική. Είναι σαν να κερδίζουμε το πρωτάθλημα, αν δεν υπολογίζουμε τον Ολυμπιακό, άρα η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική».

Για το κατά πόσο το προηγούμενο ματς θα αποτελέσει τη βάση για το επόμενο παιχνίδι:«Στο προηγούμενο ματς θέλαμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, ενώ θέλαμε και να βρούμε νέες θέσεις σε άλλους παίκτες, αλλά και να επανέλθουμε στην κανονική απόδοση της ομάδας. Αν κάποιος δει μόνο ότι το τελικό σκορ ήταν 2-0, ίσως να μην έχει κατανοήσει ότι το σκορ αυτό έγινε με δέκα παίκτες, κάτι που κάνει τη νίκη ακόμα πιο σημαντική. Σίγουρα η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει και εν όψει του τελευταίου αγώνα».

Για τις απουσίες των Σιμόες και Κορδέρο: «Σήμερα δουλέψαμε στην προπόνηση και έχω πλέον μια καλή ιδέα για το τι θα κάνω. Προτιμώ να μη βιάζομαι γιατί συμβαίνουν διάφορα πράγματα τις μέρες πριν το ματς. Πρέπει να προσαρμοστούμε, αφού υπάρχουν παίκτες που μπορούν να μας δείξουν πράγματα που δεν έχουμε δει ακόμα απ' αυτούς. Ή θα χρησιμοποιηθούν παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής».

Σχόλια