Αθλητισμός

Επιτρέπεται να πέσεις... επιβάλλεται να σηκωθείς!

Κάπου εδώ λοιπόν ολοκληρώθηκε η πορεία του Ηροδότου στις φετινές διοργανώσεις... Μια πορεία που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά κατέληξε με μεγάλη πικρία. Πικρία για πολλά ζητήματα, όχι μόνο για αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά.

Ασφαλώς το βάρος της φανέλας του Ηροδότου είναι τέτοιο, που τέτοιες αποτυχίες είναι ηχηρές. Δεν έχουμε να κάνουμε με ομάδας μιας γειτονιάς ή ενός χωριού, που ήταν απλά ένα πυροτέχνημα... που έσκασε. Έχουμε να κάνουμε με μια από τις πιο ιστορικές ομάδες όχι μόνο του Ηρακλείου, αλλά ολόκληρης της Κρήτης.

Μια ομάδα που καλείται πάντα μέσα από το DNA της να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τη νίκη, με οποιονδήποτε αντίπαλο και αν αγωνίζεται. Μια ομάδα που χτίστηκε φέτος με έναν και μοναδικό στόχο: Την άνοδο στη Γ' Εθνική. Κι αυτός ο στόχος, δυστυχώς, χάθηκε εις διπλούν... Τόσο μέσα από το πρωτάθλημα, όσο και μέσα από τη δεύτερη ευκαιρία που έδινε το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Ασφαλώς το πρωτάθλημα δε χάθηκε μόνο στο ντέρμπι με τον ΠΟΑ στη Νέα Αλικαρνασσό και στις μεγάλες στεναχώριες που δοκίμασε εκεί ο Ηρόδοτος. Χάθηκε και στα προηγούμενα ματς. Χάθηκε στο πρώτο ματς στο Ατσαλένιο, όπου δεν πήρε έστω την ισοπαλία, με αποτέλεσμα να χάσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα της κορυφής. Χάθηκε στην ήττα στη Χερσόνησο, όπου η λέξη «αυτοκτονία» είναι... λίγη για να περιγράψει τα συναισθήματα. Χάθηκε σίγουρα στις απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών σε σημαντικά παιχνίδια. Χάθηκε σε λάθος στιγμές διαχείρισης, ακόμα και λόγω υπερβολικής σιγουριάς.

Το Κύπελλο ήταν μια σοβαρή διέξοδος, αλλά κι εκεί η πίεση ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ο Ηρόδοτος πέρασε μετά κόπων και βασάνων το εμπόδιο της Επισκοπής, αλλά στην ανίκητη έδρα του Ιάλυσου χρειαζόταν ένα θαύμα, το οποίο δυστυχώς δεν ήρθε. Άλλωστε, απέναντι σε ομάδες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ' Εθνική τα πράγματα ήταν δύσκολα εκ των προτέρων.

Και τώρα έρχεται η επόμενη ημέρα. Στον Ηρόδοτο καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα κρατήσουν όρθια την ομάδα στο μέλλον. Μια χρονιά δύσκολη και χαμένη φεύγει, αλλά στη Νέα Αλικαρνασσό είναι υποχρεωμένοι να πάρουν με καθαρό μυαλό τις σωστές αποφάσεις. Άλλωστε, επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Γιατί... Ηρόδοτος είσαι!

Σχόλια