default-image

Κοντονής: Οι εξελίξεις πείθουν και τους πιο κακοπροαίρετους

Ποδόσφαιρο
Κοντονής: Οι εξελίξεις πείθουν και τους πιο κακοπροαίρετους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Σταύρος Κοντονής με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ όπως επισήμανε τα γεγονότα δικαιώνουν την Κυβέρνηση που επιθυμεί κάθαρση στο χώρο του αθλήματος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Ολυμπίας και Ηλιάδας.

Ο κ. Κοντονής ξεκίνησε τις δηλώσεις του με την αφή της φλόγας και στη συνέχει αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η στιγμή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας είναι μια κορυφαία στιγμή και σίγουρα όλοι είμαστε περήφανοι για αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Στο περιβάλλον που ζούμε, ο αθλητισμός πρέπει να αναγεννάται, όμως εδώ συμβαίνει το αντίθετο, καθώς ο αθλητισμός δηλητηριάζεται από αρνητικά γεγονότα συνεχώς», είπε αρχικά ο Κοντονής. Και συνέχισε:

«Αυτοί που εμπλέκονται με τον αθλητισμό πρέπει να θέλουν το καλό του. Αυτή τη στιγμή η υφήλιος κλονίζεται από τρομοκρατικές επιθέσεις, όλη η κατάσταση με τους πρόσφυγες, επικρατεί μια κατάσταση δύσκολη γενικότερα και ο αθλητισμός πρέπει να σταθεί στο ύψος του. Η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.

Ο πολιτισμός ενώνεται άρρηκτα με τον αθλητισμό και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Υπάρχουν άθλιοι παράγοντες που θέλουν να μας πουν και να μας κάνουν να πιστέψουμε πως αυτές οι δυο έννοιες δεν συνδέονται, όμως κάνουν μεγάλο λάθος. Είναι δυο έννοιες αδιαίρετες και η μία τροφοδοτεί την άλλη. Συγχαρητήρια σε όλους. Οι προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης θα είναι πάντα έτσι. Οι τελευταίες εξελίξεις πείθουν μάλιστα και τον πιο κακοπροαίρετο».

Πέρα απ' αυτά, ο Κοντονής αναφέρθηκε και στο θέμα του ντόπινγκ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς το νόημα του ανταγωνισμού και του "ευ αγωνίζεσθαι" δηλητηριάζεται από το ντόπινγκ, το οποίο αποτελεί μία μάστιγα των ημερών μας. Το σύνολο των ενεργειών της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας μπορεί να δώσει λύσεις».

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές που δέχτηκαν να συμβάλουν σε όλο αυτό. Η άφιξη της φλόγας είναι ένα οικουμενικό ορόσημο για την Ελλάδα μας. Στις 21 Απριλίου ξεκινάει η φλόγα και κάνει το δικό της ταξίδι. Εκπέμπεται ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από όλο αυτό. Ένα μήνυμα για τον πολιτισμό μας και τον αθλητισμό μας και όλες τις παγκόσμιες πολιτικές ηγεσίες. Το δίκαιο είναι με τον ισχυρό, η προσφυγιά και η φτώχεια διαταράσσουν την παγκόσμια συνοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News