default-image

Μετρούν αντίστροφα 4.500 άτομα για το Run Greece Ηράκλειο

Σπορ
Μετρούν αντίστροφα 4.500 άτομα για το Run Greece Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το «Run Greece Ηράκλειο» και οι εγγραφές των 4.500 περίπου αποδεικνύουν  το ενδιαφέρον και την αναγνώριση αθλητών και πολιτών γι΄αυτό το σπουδαίο γεγονός.

Η οργανωτική επιτροπή έχει κλείσει το σύστημα των εγγραφών ενώ  πολύ λίγες θέσεις υπάρχουν στα 5 και 10 χλμ. και οι οποίες θα δοθούν κατά προτεραιότητα από το «Κέντρο Εγγραφών- Παράδοσης Αριθμών» το Σάββατο στο Παγκρήτιο Στάδιο από τη Θύρα 1 από τις 10:00 π.μ. και μέχρι εξαντλήσεως τους.

Από τον συγκεκριμένο χώρο θα πρέπει να περάσουν όλοι οι δρομείς για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το αντίστοιχο μπλουζάκι που θα τρέξουν. Οι διοργανωτές κάνουν γνωστό ότι την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών, έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των αγωνιζομένων αλλά και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου, για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές.

Από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής και μέχρι τις 2:00 περίπου το μεσημέρι, οι  δρόμοι που θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων και περιλαμβάνονται στη διαδρομή που θα διασχίσουν οι 4.500 - 5.000 συμπολίτες μας είναι:

Εκκίνηση Αγώνων: Αρχή Λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) - Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου - Συμβολή Νεάρχου και Δουκώς Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι - Νεάρχου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού - καινούργια πλατεία) - Πλατεία  Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη - Λεωφόρος Δημοκρατίας.  

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος - Αβέρωφ και Ανεμογιάννη.

Το πρόγραμμα

Στις 10.00 το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσουν τα  10.000 μ., στις 11.30 ο παιδικός αγώνας 900 μ. και στις 11.45 τα 5.000 μ.

Όλοι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας τουλάχιστον μία ώρα πριν από την εκκίνηση του κάθε αγώνα. Επίσης για την μετακίνηση τους προς την πλατεία Ελευθερίας, επειδή πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί πρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα από τα σπίτια τους.

Στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης των δρομέων, αλλά  και των θεατών, οι οργανωτές των αγώνων με την υποστήριξη της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων θα διαθέσουν  την Κυριακή ένα λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει δρομείς και θεατές από το Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί θα μπορούν να αφήσουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους (Ανατολικό πάργκινγκ - είσοδος από την οδό Σπύρου Μπουστακλή) και θα μεταφέρονται μέσω της εθνικής οδού έξω από την Παγκρήτια τράπεζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News