default-image

Wind Running Team: 5 χρόνια δρομικό κίνημα και κοινωνική αλληλεγγύη

Κρήτη
Wind Running Team: 5 χρόνια δρομικό κίνημα και κοινωνική αλληλεγγύη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η WIND, αρχής γενομένης το 2011, συνδέεται άρρηκτα με διοργανώσεις μαζικών αγώνων δρόμου σε όλη την Ελλάδα, τη στήριξη αθλητών αλλά και τη σύνδεση του αθλητισμού με την κοινωνική προσφορά και της αλληλεγγύη.

Μέσα από αυτή την στρατηγική, η Wind έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, έχοντας φέρει ανθρώπους κάθε ηλικίας κοντά στον αθλητισμό και έχοντας ενώσει έμπειρους αθλητές με ερασιτέχνες και παιδιά. Παράλληλα έχει αναδείξει την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης σε παιδιά και ομάδες συνανθρώπων που χρειάζονται στήριξη, κάνοντας τη συμμετοχή ταυτόσημη με την προσφορά. Επίσης έχει δώσει ώθηση σε πολλούς κοινωνικούς φορείς όχι μόνο μέσω της οικονομικής ενίσχυσης αλλά και μέσω της δημοσιότητας που δημιουργεί κάθε φορά για καθένα ξεχωριστά.

Εκ μέρους των δρομέων που συμμετέχουν στους αγώνες και στην Wind Running Team, η εταιρία προσφέρει ένα χρηματικό ποσό για το έργο κοινωφελών φορέων - κυρίως για τα παιδιά, οι οποίοι είναι διαφορετικοί κάθε χρόνια και σε κάθε πόλη. Η εταιρία έχει δημιουργήσει μία σειρά από μηχανισμούς που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων και καθιστούν τους δρομείς και το κοινό συμμέτοχους στην προσπάθεια να ενισχυθούν κοινωνικοί φορείς μέσω του δρομικού κινήματος:

Η Wind συνολικά κάθε χρόνο στηρίζει και συμμετέχει σε περισσότερους από 20 αγώνες δρόμου, γεγονός που κατά μέσο όρο «μεταφράζεται» σε έναν αγώνα το μήνα. Μέσα από την παρουσία της η εταιρία δίνει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της άθλησης, της ευγενούς άμιλλας, της προσπάθειας της επίτευξης στόχων και όλα αυτά με συνείδηση, για καλό σκοπό, για κοινωνική αλληλεγγύη.

Στη Wind Running Team συμμετέχει μεγάλο μέρος των εργαζομένων της εταιρίας, συνεργάτες, πελάτες και opinion leaders ως «πρεσβευτές» της ομάδας. Δημοφιλή πρόσωπα όπως ο ηθοποιός Simon Kassianides, η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη, η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου, η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, η Μαίρη Συνατσάκη, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Νικολέττα Ράλλη, ο Κώστας Φραγκολιάς, η Βίκυ Χατζηβασιλείου κ.α  έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ομάδα, συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στην αφύπνιση για το έργο φιλανθρωπικών σωματείων για τη φροντίδα κύριο λόγο παιδιών όπως η Κιβωτός Του Κόσμου, ΕΛΕΠΑΠ, MDA Ελλάς, Ορφανοτροφείο Μέλισσα, Οι Φίλοι Του Παιδιού κτλ.

Μέσα σε μόλις 5 χρόνια, από το 2011 έως το 2015, περισσότεροι από 20.000 δρομείς έχουν τρέξει με τα χρώματα της Wind και έχουν συμβάλλει στη στήριξη Κοινωνικών Φορέων, προσφέροντας συνολικά 450.000 €. Στο πλαίσιο στήριξης Αθλητικών Συλλόγων και Συλλόγων Δρομέων Υγείας, η Wind προσφέρει τις Τηλεπικοινωνιακές της υπηρεσίες, διαθέτοντας το σύγχρονο δίκτυο της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News