Αθλητισμός

Ξεκινά το Κύπελλο, αποφεύγεται το Grexit

Αποφεύγεται, όπως όλα δείχνουν, το Grexit καθώς Κοντονής, ΕΠΟ  και FIFA βρήκαν τη χρυσή τομή, όμως απομένει η έγκριση του Αλέξη Τσίπρα για να λήξει και τυπικά το θέμα.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της FIFA συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία σειρά ενεργειών ως την Παρασκευή 15/4 με σκοπό να αποφευχθεί η έξοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουτσοκούμνης αποχωρώντας από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό αποφασίστηκε ως την Παρασκευή η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ , όπου ζητά την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και ο κ. Κοντονής από την πλευρά του θα δώσει το ΟΚ για την επανέναρξη του θεσμού.

Επίσης η FIFA από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά εργασίες για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ανέφερε: "Δεν έχουμε συμφωνήσει για τον τελικό. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πώς θα γίνει ο τελικός. Ισως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες. Η ΕΠΟ θα στείλει τις απόψεις της στο Υπουργείο. Mέχρι την Παρασκευή ο κ. Κοντονής αποφασίζει οριστικά την επανέναρξη του Κυπέλλου".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, είπε: "Ας μη βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα πω αν το ποδόσφαιρο βγαίνει ηττημένο. Το θέμα είναι να έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Ίσως έχει αποφευχθεί το Grexit. Εμείς κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για το Κύπελλο. Από τη στιγμή που θα γίνει, δεν υπάρχει λόγος προσφυγής. Προλαβαίνουμε να τελειώσουμε με το Κύπελλο, αρκεί να το οριστικοποιήσουμε την Παρασκευή".

Σχόλια