default-image

Νιόπλιας: "Δικαιώθηκε η προσπάθεια"

Αθλητισμός
Νιόπλιας: "Δικαιώθηκε η προσπάθεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πελάγη ευτυχίας ο Νίκος Νιόπλιας μετά τη νίκη επί της Τριγλίας, που ήρθε με πολύ μεγάλη επιμονή και προσπάθεια.

Αρχικά υπογράμμισε: «Ήταν ένα παιχνίδι ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως. Με καλό ποδόσφαιρο και δυο καλές ομάδες. Κάναμε ευκαιρίες. Έκανε και ο αντίπαλος, γιατί είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς παίζαμε ψηλά στην άμυνα για αυτό και βρήκε χώρους.

Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Έχουμε όλο το πακέτο. Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου και στον κόσμο, για τη στήριξη που μας δίνει. Χάσαμε πέναλτι, είχαμε ευκαιρίες, μια μεγάλη φάση με τον Περογαμβράκη στο τέλος, μια ακόμη μετά για να γίνει το 2-0.

Έχουμε μεγάλη πίεση, γιατί πρέπει να κερδίζουμε. Αυτό βάζει φορτίο στους παίκτες.

Έχουμε καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές και ένα προπονητικό επιτελείο με εμπειρία και παραστάσεις απο μεγαλύτερες κατηγορίες. Έτσι βγαίνουμε νικητές. Δεν τελείωσε τίποτε ακόμα. Κάθε Κυριακή θα είναι το ίδιο.

Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα καλό αντίπαλο τον Ιωνικό. Θα πάμε να παίξουμε σε ένα γήπεδο με φυσικό χόρτο».

Για το αν το παιχνίδι είχε ομοιότητες με εκείνο με τον Ιαλυσό: «Δεν πήγε εκεί το μυαλό μου. Ο Ιαλυσός αμυνόταν. Τώρα ήταν διαφορετικά. Πίστευα ότι θα μπεί το γκολ. Με τον Ιαλυσό ήταν ένας μονόλογος».

Για το χαμένο πέναλτι είπε: «Με παραξένεψε που δεν το έκανε ο Περογαμβράκης. Έχουμε 2-3 παίκτες που σουτάρουν τα πέναλτι. Μου είπε μετά ότι είχε συνεννοηθεί με τον Χαντί. Ένιωθε καλύτερα και το χτύπησε».

Για το σύστημα: «Είχα σκέψεις για 4-4-2 με ρόμβο ή 4-2-3-1. Ήθελα να έχουμε πλάτος στο παιχνίδι μας».

Για τον Σαχινίδη: «Σκεφτόμουν να τον ξεκινήσω. Τελικά μπήκε αλλαγή και έβαλε το γκολ».

Για Καλέ και Χαντί: «Είναι πολύ καλοί παίκτες και οι δυο. Ο Καλέ μπορεί να διαλύσει την αντίπαλη  ομάδα. Το ίδιο και ο Χαντί. Είναι παίκτες για πρωταθλητισμό. Όλοι έχουν πίεση όμως. Ο ΟΦΗ χρειάζεται παίκτες που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Έχουμε παιδιά που μπορούν να το κάνουν αυτό. Για αυτό και ήθελα τον Ιανουάριο να πάρουμε παίκτες από τον Εργοτέλη, που ξέρουν τι σημαίνει ΟΦΗ».

Για το μηδέν παθητικό στην άμυνα σε 6 παιχνίδια: «Είναι η τοποθέτηση που έχουμε. Έχουμε πολύ καλή συμπεριφορά πίσω από τη μπάλα».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Ηλίας Καλοπήτας ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για την σημερινή νίκη αλλά και για την φιλοξενία τους. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και γνωρίζαμε το τι θα αντιμετωπίσουμε. Ο στόχος μας ήταν να κλείσουμε χώρους και να έχουμε γρήγορες αντεπιθέσεις όμως η κατοχή ήταν ξεκάθαρα υπέρ του ΟΦΗ και ο προπονητής τους, διαχειρίστηκε άριστα το παιχνίδι. Η ομάδας μας φτιάχτηκε για μια εύκολη και γρήγορη παραμονή, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι κοιτούσαμε ψηλότερα. Αυτά τα παιδιά ξεπέρασαν ακόμα και τις δικές μου προσδοκίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News