default-image

Κρίνονται παραμονή και πλέι οφ στην Α1 του μπάσκετ

Μπάσκετ
Κρίνονται παραμονή και πλέι οφ στην Α1 του μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της Α1 του μπάσκετ και από τους σημερινούς αγώνες θα κριθεί η δεύτερη ομάδα που θα συνοδεύσει την Καβάλα στην Α2, αλλά και ποια θα είναι η τελική οκτάδα που θα συνεχίσει στα πλέι οφ.

Αρκαδικός και Κόροιβος θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή.  Ο πρώτος με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ εξασφαλίζει την παραμονή, όμως το έργο του κάθε άλλο παρά εύκολο αναμένεται να είναι παρότι η «Ένωση» είναι αδιάφορη μια και έχει «κλειδώσει» την 4η θέση.

Εφόσον ο Αρκαδικός χάσει, ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι α) να χάσει ο Κόροιβος από το Λαύριο στην Αμαλιάδα ή β) να χάσουν τα Τρίκαλα στην έδρα τους από τον Απόλλωνα Πατρών, ώστε να ευνοηθούν από την τριπλή ισοβαθμία.

Ο Κόροιβος από την άλλη θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μείνει στην Α1. Για την ακρίβεια πρέπει να νικήσει στην Αμαλιάδα το Λαύριο και ταυτόχρονα να χάσει ο Αρκαδικός από την ΑΕΚ και να νικήσουν τα Τρίκαλα τον Απόλλωνα Πάτρας.

Το ματς στην Πάτρα είναι πολύ σημαντικό και για τους γηπεδούχους, όμως, οι οποίοι θέλουν τη νίκη για να προκριθούν στα πλέι οφ. Ελπίδες για την οκτάδα έχει και το Λαύριο, ωστόσο θα πρέπει να χάσει ο Απόλλωνας στα Τρίκαλα, αλλά και το Ρέθυμνο την Τετάρτη από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για να πάρουν την όγδοη θέση.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θέλει τη νίκη κόντρα στην Κηφισιά στο Ζηρίνειο και από εκεί και πέρα θα πρέπει να περιμένει το παιχνίδι της Τετάρτης Ολυμπιακός-Ρέθυμνο για να μάθει εάν τερματίζει πρώτος ή δεύτερος.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική:

Σάββατο 9/4

Κόροιβος Αμαλιάδας-Λαύριο 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Τρίκαλα-Απόλλων Πάτρας 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

ΑΕΚ-Αρκαδικός 17:00 (OTE Sport 4)

Καβάλα-ΠΑΟΚ 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Άρης-Κολοσσός Ρόδου 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Κηφισιά-Παναθηναϊκός 17:00 (Novasports 3)

Τετάρτη 13/4

Ολυμπιακός Ρέθυμνο 17:30 (OTE Sport 4)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News