Αθλητισμός

Τα ανοιχτά μέτωπα της Α2 ΕΠΣΗ... κρατούν σε αγωνία!

 Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ ολοκληρώνεται αυτό το σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον θα κρατήσουν αμείωτο το επόμενο διάστημα οι άλλες τοπικές κατηγορίες, που όλες έχουν μπει στην τελική ευθεία. Στην Α2 ΕΠΣΗ απομένουν τρεις αγωνιστικές και υπάρχουν τρία ανοιχτά μέτωπα για να κρατούν σε υψηλά επίπεδα την αγωνία. Το πρώτο είναι η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Αθλόπολις και Ανθεστίωνα, το δεύτερο η μάχη για την τετράδα των πλέι οφ ώστε να τσεκαριστεί το τρίτο εισιτήριο ανόδου και το τρίτο είναι η μάχη της επιβίωσης στα πλέι άουτ.

Ξεκινώντας από τα... ψηλά επίπεδα της βαθμολογίας, οι δύο ομάδες που έχουν εξασφαλίσει πανάξια εδώ και καιρό την άνοδο, το Αθλόπολις και ο Ανθεστίων, ετοιμάζονται για τις τελικές μάχες ώστε να συνδυάσουν αυτή την επιτυχία τους με την κατάκτηση του τίτλου. Το Αθλόπολις έχει το προβάδισμα +3 βαθμών στην κορυφή, αλλά μόνο... σίγουρο δεν μπορεί να αισθάνεται. Αυτή την αγωνιστική έχουν δύσκολα παιχνίδια Αθλόπολις-Μαραθώνας και Καμίνια-Ανθεστίων, ενώ την 29η και προτελευταία αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους στο Θραψανό, σε ένα ντέρμπι τίτλου... όλα τα λεφτά. Την τελευταία αγωνιστική, το Αθλόπολις υποδέχεται τη Φαιστό, ενώ ο Ανθεστίων φιλοξενείται από τον Κεραυνό.

Για τα πλέι οφ (θέσεις 3 έως 6), σε καλή βαθμολογική θέση βρίσκονται Φαιστός και Κεραυνός, ενώ συμπληρώνουν την τετράδα Μαραθώνας και Ομόνοια. Οι ομάδες αυτές κρατούν στα χέρια τους την τύχη τους, ενώ Μαραθώνας και Ομόνοια έχουν το πλεονέκτημα ότι τις επόμενες αγωνιστικές θα πάρουν από τρεις ξεκούραστους βαθμούς. Η ομάδα που τους απειλεί είναι ο Α.Ο. Καμινίων, αλλά χρειάζεται το απόλυτο τριών νικών και παράλληλα αυτοί που βρίσκονται πιο ψηλά να έχουν σημαντικές απώλειες βαθμών.

Όσον αφορά τα πλέι άουτ (θέσεις 10 έως 13), τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό για τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν να αποφύγουν τη μία θέση που ακολουθεί Πυργιώτισσα, Δαφνές και Κόροιβο στη Β' ΕΠΣΗ. Αυτές οι τέσσερις ομάδες είναι η Α.Ε. Κατσαμπά, ο Δωριέας, η Ανάληψη και ο Δίας, ενώ πιο ψηλά βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας η Δαμάστα και το Λίντο. Το Λίντο για να είναι σίγουρο χρειάζεται μία νίκη ακόμα, ενώ για τη Δαμάστα, που θα πάρει τρεις ξεκούραστους βαθμούς αλλά έχει να παίξει και με την υποβιβασμένη Πυργιώτισσα, ο δρόμος της σωτηρίας είναι ορθάνοιχτος...

Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Σχόλια