default-image

Νιόπλιας: Μου δίνουν την πίστη ανόδου οι παίκτες και ο κόσμος

Ποδόσφαιρο
Νιόπλιας: Μου δίνουν την πίστη ανόδου οι παίκτες και ο κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όλους και για όλα ρωτήθηκε ο Νίκος Νιόπλιας κατά την επίσκεψή του στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τον ΟΦΗ, την προσωπική του καριέρα, αλλά και θέματα που αφορούν την προπονητική του καριέρα.

Ο προπονητής του ΟΦΗ εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα θα καταφέρει να πάρει την άνοδο καθώς επέστρεψε από το -12, ενώ τόνισε ότι έδωσε και πήρε πολλά από την κρητική ομάδα ως παίκτης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους σπουδαστές , όπως τα μετέφερε το επίσημο σάιτ του συλλόγου ofi1925.gr

 -Ένας Μακεδόνας (από την Κοζάνη) στην Κρήτη:

«Ήρθα το 1983 στην Κρήτη. Οι εποχές ήταν δύσκολες. Η επαφή με τον ΟΦΗ ήταν εντελώς τυχαία. Σπούδαζε ο αδερφός μου και ήρθα για διακοπές. Ο ΟΦΗ έκανε τότε ένα δοκιμαστικό. Εγώ έπαιζα στην Δ' Εθνική και ήμουν πρώτος σκόρερ.

Προπονητής στον ΟΦΗ ήταν ο Σάνον. Παίξαμε ένα φιλικό με τον Εργοτέλη. Πήγα καλά και μου έγινε πρόταση. Ο ΟΦΗ με ζήτησε από την ομάδα μου και έδωσε 650 χιλιάδες δραχμές για να με αποκτήσει. Ο πρώτος μου προπονητής στον ΟΦΗ ήταν ο Σάνον. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά ο Πετρόπουλος, ο Μπέιλι και αργότερα ο Πάκερτ. Το 1985 ήρθε στον ΟΦΗ ο Γκέραρντ και ξεκίνησε η αναγέννηση του ΟΦΗ. Έμεινε 15 χρόνια και έκανε ένα ΟΦΗ μεγάλο. Τώρα προσπαθούμε ξανά να τον αναγεννήσουμε μέσα από τις στάχτες του».

 -Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σας;

«Πάντα βάζω την αρχή. Η πρώτη μου επαφή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάθε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχει όνειρο να παίξει στην Α Εθνική. Έτσι κι εγώ. Το πέτυχα πρώτα με τον ΟΦΗ. Είχα περάσει ως φοιτητής στα ΤΕΙ Δομικών έργων. Όταν είδα όμως ότι είχα ποδοσφαιρική αξία, δεν γράφτηκα καν. Αφοσιώθηκα στο ποδόσφαιρο».

 -Ήταν δύσκολη απόφαση η επιστροφή σας στον ΟΦΗ της Γ Εθνικής;

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση και δεν το κρύβω. Δεν έπαιξα ποτέ σε αυτήν την κατηγορία, ούτε σαν παίκτης. Έπαιξα μόνο μια χρονιά με τη Χαλκηδόνα στη Β Εθνική. Στην αρχή του καλοκαιριού με είχαν πλησιάσει ξανά οι άνθρωποι της ομάδας και είπα όχι. Είδα όμως την προσπάθεια που κάνουν, μπήκε και η αγάπη μου για την ομάδα και αποφάσισα να τη βοηθήσω.

Έδωσα και πήρα πολλά από τον ΟΦΗ. Ζω στην πόλη και ήθελα να προσφέρω και εγώ. Εύχομαι όλα να πάνε καλά στο τέλος».

 -Ο ΟΦΗ παραμένει πίσω ένα βαθμό, απο τον Φωστήρα στην βαθμολογία...

 «Αν περάσουμε πρώτοι θα μείνουμε. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα έχουμε απέναντι μας την Τριγλία Ραφήνας, που είναι μια καλή ομάδα η οποία προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Όλα εξαρτώνται από εμάς μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Στο τελευταίο παιχνίδι υποδεχόμαστε τον Φωστήρα στο γήπεδο μας και όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα, θα είχε ξεφύγει ο ΟΦΗ».

-Πιστεύετε στην άνοδο;

«Ναι το πιστεύω πολύ. Ήμασταν 12 βαθμούς πίσω και επιστρέψαμε. Τώρα το πιστεύουμε πολύ. Έχω την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε. Μου δίνει την πίστη αυτή ο κόσμος, αλλά και οι παίκτες μου».

 -Σας είχε κάνει ξανά στο παρελθόν πρόταση ο ΟΦΗ;

«Επίσημα, άλλη μια φορά. Είχα πει όχι. Κοιτάζω τα πράγματα πως είναι και τους ανθρώπους. Αν το πρότζεκτ με εμπνέει λέω ναι. Τότε δεν ήταν αυτό που ήθελα. Έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον...»

 Η συζήτηση του Νίκου Νιόπλια με τους σπουδαστές στράφηκε ακόμη στην Εθνική ομάδα, στο Μουντιάλ της Αμερικής, στην εμπειρία του Νίκου Νιόπλια να παίξει αντίπαλος με τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα, στην προπονητική του διαδρομή στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδος, της Κύπρου, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο, τη σχέση του με τους δημοσιογράφους, το θέμα του ντόπινγκ, αλλά και το κατά πόσο ένας προπονητής με ποδοσφαιρική καριέρα, έχει μεγαλύτερες ευκαιρίες, όταν αποφασίσει να καθίσει στην πάγκο και να γίνει προπονητής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News