default-image

Κοντονής: Θα περιμένουμε το ΣτΕ και βλέπουμε

Ποδόσφαιρο
Κοντονής: Θα περιμένουμε το ΣτΕ και βλέπουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα της εξόδου του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις και όχι μόνο συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στο βήμα βρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος για άλλη μία φορά τόνισε ότι δε θα κάνει πίσω όσον αφορά στην «κάθαρση» της ΕΠΟ, ενώ  θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για να επανεξετάσει την ολοκλήρωση του Κυπέλλου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής είπε:  "Ουδεμία παρέμβαση στα θέματα ποδοσφαίρου υπάρχει, όταν για διακοπή Κυπέλλου προεβλήθησαν ως δικαιολογητικοί λόγοι θέματα δημόσιας τάξης και περιφρούρησης κοινωνικής ειρήνης. Αυτά είναι αγαθά που έχουν επιβεβαιωθεί από ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η κυβέρνηση είπε ότι σε θέματα δημόσιας ασφάλειας κανένας δεν μπορεί να τις υπαγορεύσει πολιτικές", ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε:

"Αν, όμως, με ενέργειες σοβαρές διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και ειρήνη, εμείς θα περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και τότε μπορούμε να ξαναδούμε το ζήτημα του Κυπέλλου. Αυτό το είπαμε και στις αντιπροσωπείες της FIFA και της UEFA".

Να  υπενθυμίσουμε ότι ήδη η απόφαση του ΣτΕ έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω της απεργίας και έχει οριστεί εκ νέου η εκδίκαση στις 17/4 κι ενώ στις 15/4 η Πολιτεία πρέπει να έχει απαντήσει στο τελεσίγραφο της FIFA για την επανέναρξη του Κυπέλλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News