default-image

Αυτός ο ΠΟΑ διέλυσε όλα τα προγνωστικά!

Ποδόσφαιρο
Αυτός ο ΠΟΑ διέλυσε όλα τα προγνωστικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περασμένο καλοκαίρι, στις συζητήσεις αναφορικά με το τοπικό πρωτάθλημα και τα φαβορί, δύσκολα μπορούσε κάποιος να κάνει ασφαλείς εκτιμήσεις.

Ένα πρωτάθλημα με Ηρόδοτο, ΠΟΑ, Ρούβα, Δόξα Γαλιάς, σταθερές αξίες όπως την Μινωική, τον ΑΟΤ, τον Ζαρό, την αναγεννημένη Χερσόνησο κ.α. ήταν αναμφίβολα το πιο δυνατό, τουλάχιστον της τελευταίας 15ετίας! Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε μαζεμένες στο τοπικό τόσες δυνατές ομάδες. Συνήθως αυτά τα ισχυρά ονόματα έδιναν τις μάχες τους στις εθνικές κατηγορίες, είτε στην Γ' Εθνική, είτε στο Περιφερειακό.

Τι έλεγαν λοιπόν τα προγνωστικά; Ότι η φετινή Α1 ΕΠΣΗ θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Φάνταζε σχεδόν… απίθανο κάποια ομάδα να ξεφύγει από την «τσιμπίδα» των play off. Κι εκεί θα γινόταν το μεγάλο ξεκαθάρισμα! Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην πρώτη περίοδο. Οι ομάδες που ήταν μέσα στα φαβορί ξεχώρισαν και με μικρές σχετικά βαθμολογικές διαφορές μπήκαν στον όμιλο τίτλου. Με αυτά τα δεδομένα, απλά η πρωτιά στην δεύτερη περίοδο φάνταζε με ένα τεράστιο επίτευγμα.

Κάπου εκεί όμως ήρθε ο ΠΟΑ και… εγένετο φως! Μια ατσαλένια ομάδα, ανίκητη εντός κι εκτός έδρας που δεν έτρωγε γκολ… ούτε με αίτηση. Σίγουρα η διαφορά των 12 βαθμών από τον δεύτερο μία αγωνιστική πριν το φινάλε, δείχνει το πόσο τεράστιος είναι αυτός ο τίτλος για το σύλλογο. Ξεπέρασε τις βαθμολογικές διαφορές, κατέστρεψε τα σχέδια για τα play off, διέλυσε όλα τα προγνωστικά!

Ο ΠΟΑ γίνεται η 3η ομάδα στην ιστορία της ΕΠΣΗ από τότε που θεσμοθετήθηκαν τα play off, που παίρνει τον τίτλο χωρίς να χρειαστεί αυτή η διαδικασία. Η πρώτη ήταν ο Ρούβας το 2008-09 με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Πατούχα και την επόμενη περίοδο οι Ασίτες με +13 από την δεύτερη ΑΕΚ. Mε την διαδικασία των play off σήκωσαν την κούπα το 2010-11 ο Ζαρός, το 2011-12 η ΑΕΚ, το 2012-13 αλλά και το 2013-14 πάλι ο Ζαρός και το 2014-15 ο Ρούβας.

Σωστά λένε πάντως στο Ατσαλένιο ότι έχουν κάνει την μισή δουλειά και η άλλη μισή είναι η άνοδος στην Γ' Εθνική. Κι είναι αλήθεια ότι το Ηράκλειο το θέλει πολύ αυτό, αφού τα προηγούμενα τρία χρόνια (δύο με Ζαρό και μία με Ρούβα) δεν έβγαλε τον πρωταθλητή του. Τώρα όμως είναι η ώρα του ΠΟΑ!

Του Μανόλη Βαρδαλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News