Αθλητισμός

Όταν η ΑΕΚ πήγαινε στην...καρδιά των βομβαρδισμών

Το πιο μεγάλο και ιερό ταξίδι της ΑΕΚ, σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, είχε ως κατάληξη έναν αγώνα που «έληξε» ισόπαλος, αλλά είχε νικήτριες και την ίδια την ΑΕΚ, αλλά και την αντίπαλό της, την Παρτιζάν. Και πάνω από απ' όλα είχε νικήτριες την ειρήνη και τη ζωή!

Το ταξίδι στο Βελιγράδι και ο ιστορικός φιλικός αγώνας της ΑΕΚ με την Παρτιζάν (διεκόπη στο 68' με σκορ 1-1 από τα γκολ των Ματέγια Κέζμαν και Πάρη Ζουμπούλη) αποτελεί μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της Ενωσης. Σε μια εποχή που οι Σέρβοι δοκιμάζονταν από τις ΝΑΤΟϊκές βόμβες, η ΑΕΚ τόλμησε να πάει στην καρδιά των βομβαρδισμών και να δώσει κουράγιο σε έναν αδερφό λαό που υπέφερε...

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα: η πρόταση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην τότε διοίκηση της ENIC (με πρόεδρο τον Κώστα Γενεράκη) την Πέμπτη 1 Απριλίου (σαν... πρωταπριλιάτικο ακούστηκε στην αρχή) η επίσκεψη στη γιουγκοσλαβική πρεσβεία την Παρασκευή 2 Απριλίου από Λαζάρου 3 Απριλίου (με κεντρικούς ομιλητές τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ντέμη Νικολαϊδη) και η αναχώρηση αεροπορικά για Βουδαπέστη τη Μεγάλη Τρίτη 6 Απριλίου.

Πηγη: AEK365.gr

Σχόλια