Αθλητισμός

Α1 ΕΠΣΗ: Τα σενάρια στον όμιλο παραμονής

Η μάχη της επιβίωσης κορυφώνεται αυτό το σαββατοκύριακο στην Α1 ΕΠΣΗ. Από τη στιγμή που όλα έχουν κριθεί στον όμιλο τίτλου, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου παραμονής.

Τα «καυτά» ματς είναι Αλμυρός-Ασίτες, Μοίρες-ΕΓΟΗ, Αστέρας Μ.-Ραύκος και Γόρτυς-Ζαρός ενώ το Αγ. Βαρβάρα-Γιούχτας είναι αδιάφορο, αφού η Αγ. Βαρβάρα έχει πέσει και ο Γιούχτας μαζί με τον Ζαρό είναι οι δύο πρώτες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την σωτηρία τους. Η τρίτη ομάδα που μπορεί να τα καταφέρει είναι η Γόρτυς. Εφόσον νικήσει τον Ζαρό στην έδρα της, σώζεται και αυτή οριστικά. Και η τέταρτη θα κριθεί από το παιχνίδι των Μοιρών με τον ΕΓΟΗ, με την ισοπαλία να ευνοεί τους γηπεδούχους.

Όσον αφορά τον Αστέρα και τον Ραύκο που παίζουν στην Μυρτιά, θα αγωνιστούν, εκτός απροόπτου, στα play out και θα προσπαθήσουν να τερματίσουν στην 5η ή στην 6η θέση για να έχουν πλεονέκτημα έδρας. Και γράφουμε εκτός απροόπτου γιατί υπάρχει ένα σενάριο 3πλής ισοβαθμίας ΕΓΟΗ, Γόρτυνας και Αστέρα στους 18 βαθμούς, με το οποίο σώζεται η ομάδα της Μυρτιάς! Όσον αφορά τον Ραύκο είναι δεδομένο ότι θα δώσει τις τελικές μάχες σωτηρίας στα play out.

Όπως είναι γνωστό, οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η έως την 8η θέση θα αγωνιστούν στα Play Out για να υποβιβαστεί άλλη μία ομάδα στην Α2 ΕΠΣΗ, ακολουθώντας την καταδικασμένη Αγ. Βαρβάρα και αυτήν που θα τερματίσει στην 9η θέση. Για την 9η θέση, το ματς «ο θάνατός σου, η ζωή μου» είναι αυτό που θα γίνει στο Γάζι, ανάμεσα στον Αλμυρό και τις Ασίτες. Ο ηττημένος από αυτό το ματς υποβιβάζεται και ο νικητής θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία σωτηρίας στα play out, με την ισοπαλία στον τελικό σωτηρίας να ευνοεί τις Ασίτες.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι υπάρχει ένα αρνητικό σενάριο για υποβιβασμό και τέταρτης ομάδας από την Α1 ΕΠΣΗ, σε περίπτωση πτώσης του Κρουσώνα από την Γ' Εθνική και παράλληλα να μην ανέβει ο ΠΟΑ από τα μπαράζ στην Γ' Εθνική. Είναι ένα σενάριο όμως που οι ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους… ούτε θέλουν να το σκέφτονται.

Σχόλια