default-image

Σε δύο πρωταθλήματα ο γιος του Σουμάχερ

Αθλητισμός
Σε δύο πρωταθλήματα ο γιος του Σουμάχερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μικ Σουμάχερ θα έχει εφέτος ένα πολύ βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς θα συμμετέχει στο ιταλικό πρωτάθλημα της Formula 4 με την ομάδα της Prema κα ταυτόχρονα θα λάβει μέρος και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Γερμανίας. Επίσης ο 17χρονος γιος του Σούμι ενεργοποίησε την πρώτη επίσημη ιστοσελίδα του στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mickschumacher.ms.

Στη δεύτερη χρονιά του στη Formula 4 θα πραγματοποιήσει ο νεαρός οδηγός έως και 45 αγώνες, δηλαδή από τρεις σε συνολικά 15 Σαββατοκύριακα. Η επιβάρυνση είναι μεγάλη, σύμφωνα όμως με τη μάνατζερ του νεαρού, Ζαμπίνε Κεμ, «επιλέξαμε συνειδητά για ακόμη έναν χρόνο τη Formula 4, επειδή μία εις βάθος εκπαίδευση είναι καλύτερη από τα γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό είναι σημαντικό για αργότερα. Ο Μικ βρίσκεται ακόμη σε φάση εκπαίδευσης. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Στη Γερμανία θα τρέχει ο γιος του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 με το νούμερο 2 και στην Ιταλία με το 5. Στην ιστοσελίδα του ανέβασε ο Μικ ένα σχόλιο, που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της μάνατζέρ του: «Δεν θέλω να βιαστώ, αλλά να δουλέψω με στόχο και σταθερότητα. Γνωρίζω, ότι μόνον έτσι θα γίνουν τα όνειρά μου πραγματικότητα». Όπου όνειρα, εννοεί βεβαίως τη Formula 1 μετά το «αγροτικό του» στη Formula 4.

Πάντως ο Μικ βρίσκεται ήδη σε πολύ καλή φόρμα, αν κρίνουμε από τις πρώτες δοκιμές λίγες ημέρες πριν την έναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος της Formula 4. Ο Σουμάχερ τζούνιορ πραγματοποίησε τη Δευτέρα και την Τρίτη επτά ενότητες δοκιμαστικών μαζί με ανταγωνιστές του και στις τρεις από αυτές πέτυχε τον καλύτερο χρόνο, ενώ η χειρότερη θέση του ήταν η έκτη.

Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος από τις δύο ημέρες των δοκιμών, «αν και δεν μπορείς να είσαι ποτέ απολύτως ικανοποιημένος». Φαίνεται λοιπόν, ότι κρατά χαμηλά τον πήχη και αυτό θα τον βοηθήσει σίγουρα στη συνέχεια της καριέρας του.

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News