default-image

Τι γίνεται με τη βαθμολογία στα play off της Σούπερ Λίγκας

Ποδόσφαιρο
Τι γίνεται με τη βαθμολογία στα play off της Σούπερ Λίγκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά τη βαθμολογία στα play-off  της Σούπερ Λίγκας μετά τη σημερινή απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου που ανακοίνωσε  να αφαιρέσει τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ. Αν η διαδικασία ξεκινούσε με τα τωρινά δεδομένα, η «Ένωση» θα ήταν ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στους 2 βαθμούς.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και την τιμωρία σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι διαφορές μεταξύ των τεσσάρων ομάδων ελαχιστοποιούνται, με την Ένωση να είναι η μεγάλη χαμένη αφού χάνει έναν βαθμό από τους αγώνες κατάταξης.

Η βαθμολογία με τις υπάρχουσες τιμωρίες και χωρίς να έχουν υπάρξει οριστικές αποφάσεις, αφού ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει έφεση κάτι που θα πράξει άμεσα και η ΑΕΚ:

2. ΑΕΚ 51

3. Παναθηναϊκός 51

4. Πανιώνιος 44

5. ΠΑΟΚ 39

Από αυτή τη βαθμολογία προκύπτει η εξής κατάσταση στα play-off:

1. ΑΕΚ 2

2. Παναθηναϊκός 2

3. Πανιώνιος 1

4. ΠΑΟΚ 0

Η βαθμολογία των play-off προκύπτει ως εξής:

Η ομάδα που καταλαμβάνει την 5η θέση της κατάταξης, μπαίνει στη διαδικασία χωρίς βαθμό ενώ οι πόντοι των υπόλοιπων τριών ομάδων προκύπτουν από τη διαφορά που έχουν από την 5η ομάδα διαιρεμένη με το 5. Για παράδειγμα η βαθμολογία της ΑΕΚ προκύπτει ως εξής: 51 (βαθμοί ΑΕΚ) - 39 (βαθμοί ΠΑΟΚ) = 12. Οι 12 βαθμοί διαιρούνται με το 5=2,4 άρα 2 βαθμοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News