Αθλητισμός

Έχει δικαίωμα ακόμη κι ο Τσίπρας για ένα Grexit;

Ποιος έχει δικαίωμα να σπρώξει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Grexit; Ο πρωθυπουργός; Ο υφυπουργός Αθλητισμού; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Ο μεγάλος πρόεδρος της ΠΑΕ; Ποιος;

Κανείς δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να παίξει τα χαρτιά της πολιτικής ή της μικροπολιτικής του πάνω στις πλάτες της κοινωνίας και να επιφέρει αρνητικές συνέπειες σε μια πολύπαθη χώρα που αναπνέει ακόμη μετά από μια παρόμοια στρατηγική που οδήγησε (σε άλλα μεγέθη και χώρους) στα capitals control και ζει μέσα στους φράχτες της Ειδομένης. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν όλοι τους (πολιτική και ποδοσφαιρική εξουσία) είναι ωσεί παρόντες στο "έγκλημα" της διαφθοράς και της διαπλοκής και η χαμηλή στάθμη φάνηκε αποκαλυπτικά πριν μερικά βράδια στη Βουλή των Ελλήνων.  

Ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει εύκολα τα λόγια. Το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» έγινε «θ' ασκήσουμε τα μνημόνια», το «όχι» του δημοψηφίσματος έγινε «ναι» με άνεση ταχυδακτυλουργού και οι συνειρμοί αυτοί από την πολιτική σκηνή μάς κάνουν να ανησυχούμε για την έκβαση που μπορεί να έχει το "παιχνίδι" Κοντονή με τη FIFA - ειδικά μετά το πρωθυπουργικό "τιτίβισμα".

Άραγε, γνωρίζει τις ακριβείς επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε όλους τους τομείς του, με έναν άτυχο χειρισμό;

Χρησιμοποιούν με ευκολία τη λέξη «Grexit», που σε κάνουν να τρομάζεις, ακόμη κι αν πρόκειται για έναν ελιγμό πίεσης προς την ΕΠΟ, την οποία έχουν ως βασικό στόχο και δικαίως.

Η ΕΠΟ πρέπει να απολογηθεί γιατί έδωσε λαβές και αφορμές να γιγαντωθεί το δέντρο της μόνιμης καχυποψίας και να οργιάζουν τα σκάνδαλα.

Τι έκανε όμως ο κ. Κοντονής εδώ και 15 μήνες που κυβερνά;
Θα πληρώσουμε και τα δικά του αυτογκόλ που προήλθαν από μια λαθεμένη τακτική και ουσιωδώς από τον εγωκεντρικό τρόπο αντίδρασης στα πράγματα; Το ότι η Πολιτεία δεν έκανε το παραμικρό να κοντύνει τους παράξενους αυτοδιοίκητους, έχοντας τόσα πολλά εργαλεία, δε σημαίνει ότι πρέπει να γκρεμίσει τα πάντα.

Αν το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να γκρεμιστεί, δεν μπορεί να γίνει προς δόξα ενός "θυμικού". Χρειάζεται σοβαρή απόφαση και προπάντων ένα σχέδιο καλά οργανωμένο για την επόμενη μέρα. Και αυτό ακριβώς είναι το όλο νόημα. Όσοι ενημερωθούν αναλυτικά σε όλο το φάσμα των πολλαπλών επιπτώσεων, είναι σίγουρο ότι θα ζυγίσουν τη στάση τους που από αγανάκτηση λέει «καλύτερα το Grexit». Και δεν αμφισβητούμε καν για τις υφυπουργικές προθέσεις για ποδοσφαιρική κάθαρση. Όχι όμως και κρανίου τόπος...

Σχόλια