Αθλητισμός

Και ο Γιώργος Κωστάκης θέλει μετάλλιο στο Ρίο! (βίντεο)

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και τριταθλητής κόσμου σε επίπεδο ΑμΕΑ Γιώργος Κωστάκης ξέρει πως να είναι την κατάλληλη στιγμή έτοιμος για όλα! Έστω και αν προτιμάει να μοιράζεται τις χαρές στη συνέχεια με λίγους, ουσιαστικά με τους δικούς του ανθρώπους, στη μικρή κοινωνία της Φουρνής Λασιθίου που ζει!

 Βέβαια στον αθλητισμό υπάρχουν και οι άτυχες στιγμές. "Πέρυσι πήγα με πρόβλημα τραυματισμού στη Ντόχα του Κατάρ για το Παγκόσμιο αλλά ήρθε η τρίτη θέση", μας λέει ο Γιώργος και χαμογελάει! Τα όσα είπε για την αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV είχαν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί έβγαζαν κάτι πολύ αισιόδοξο! "Έγινε κάτι που όταν το άκουσα για πρώτη φορά σκέφτηκα αρνητικά. Έκοψαν το τριπλούν από την Παραολυμπιάδα που ήταν το βασικό μου άθλημα και άφησαν μόνο το μήκος. Τώρα πρέπει να δώσω βάρος σε αυτό το αγώνισμα.

O Γιώργος Μιμίκος με τον πρωταθλητή Ευρώπης ΑμΕΑ Γιώργο Κωστάκη

Το σημαντικό είναι όμως πως στο μήκος έχω αρκετά περιθώρια βελτίωσης"! Πρόσφατα στο Ντουμπάι, σε διεθνές μίτινγκ ο Κωστάκης πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος (θυμίζουμε) με άλμα στα 6 μέτρα και 68 εκ. (δυο εκατοστά μόλις λιγότερα από το ατομικό του ρεκόρ): "Ναι και αυτό μας έκανε να νιώσουμε όμορφα. Πιστεύω βέβαια πως 2η και 3η θέση στη Βραζιλία θα παίξουν ανάμεσα στα 6.90 και 7 μέτρα για το μήκος! Αισιοδοξώ όμως πως αν είμαι καλά στην υγεία μου, μπορώ να διεκδικήσω το βάθρο! Στο τριπλούν θα πήγαινα σαν ένας από τους βασικούς διεκδικητές, τώρα στο μήκος θα είμαι αουτσάιντερ αλλά αυτό μπορεί να βγει σε καλό"!

Να σημειώσουμε επίσης πως ο πρωταθλητής μας αυτό το καλοκαίρι θα αγωνιστεί (πριν το Ρίο) και στο Ευρωπαϊκό ΑμΕΑ...

Περνάει μηνύματα και στα σχολεία

Ο Γιώργος Κωστάκης ανήκει στον σύλλογο Λάττειο του Μιχάλη Λεμονή. Ένας σύλλογος με μεγάλη δραστηριότητα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα ως αθλητής πρότυπο πηγαίνει με τον σύλλογο σε όλες τις πόλεις του νομού Λασιθίου και μιλάει στα παιδιά: "Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Μιχάλη που με πήρε στον σύλλογο. Με βοηθάει πάρα πολύ σε όλα! Είναι δραστήριος άνθρωπος και οι επισκέψεις στα σχολεία ειναι μια σπουδαία πρωτοβουλία. Πάμε σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και μιλάμε σε όλους τους μαθητές για να τους φέρουμε κοντά στον αθλητισμό! Ένα παραπάνω όμως προσπαθούμε να κερδίσουμε τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν κάποιο πρόβλημα που τα επηρεάζει και κλείνονται σπίτι τους! Κερδίζουμε τα παιδιά και είναι σπουδαίο αυτό", σχολιάζει χαρούμενος ο Γιώργος...

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια